Erdoğan: Medyayla falan demokrasi olmaz

Erdoğan: Medyayla falan demokrasi olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu: Öğrencilerimiz nedense hep burs istiyorlar. Krediye neden yaklaşmıyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşuyor. Erdoğan, “Eğitimde fırsat eşitliği konusunda sorunları çözdüğümüze inanıyorum” dedi.

Erdoğan yurtdışına gittiğinde en çok medyada Türkiye hakkında medyada çıkan haberlerin karşılarına çıktığını söyledi. Erdoğan, önemli olanın medya değil halkın ne düşündüğü olduğunu belirterek, “Bir zamanlar bizde de böyleydi. Ülkeyi medya yönetiyordu. Medyayla falan demokrasi olmaz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İLK 500’DE YÜKSELMELİYİZ: Değerli misafirler Yüksek Öğrenim sistemimiz çok yüksek bir seviyede bulunuyor. Ülkemizin sınırlarını da aştık. 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor. Geçen hafta Almanya’daydım sordum, ne kadar öğrenci var diye, 3 milyon dediler. Bizden nüfusları daha fazla. Onların öğrenci sayısı 3, bizde ise 8 milyona yakın. İlk 500’ün içinde iki üniversite değil, daha da artırmamız lazım. Hocalarımızdan biraz daha gayret. İnşallah çok sayıda üniversitelerimizle girip, adımızı oralara yazdıralım.

PARALEL EĞİTİME İZİN VERMEYİZ: Üniversitelerimizde yabancı uyruklu öğrenci sayısı olumsuz propagandalara rağmen arttı. Dershane sistemini ülkemizden tamamen kaldırdık. Artık benim vatandaşım davarını, kolundaki bileziği satarak kurslara çocuklarını göndermekten kurtuldu. Paralel eğitim sistemlerine asla müsaade etmeyiz.

ÖĞRENCİLERİMİZ HEP BURS İSTİYOR: Barınma sorunlarını gidermek için açtığımız yurtların yatak kapasitesi 640 bini buldu. Öğrencilerimiz nedense hep burs istiyorlar. Krediye neden yaklaşmıyorsun? Bunun da sana avantajları var. Bunlar iş bulunca geri ödemek kaydıyla veriliyor. Lisansta 500 lira, doktorada 1500 liraya yükselttik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.