Erdoğan: Maalesef istediğimiz konsolidasyon olmuş değil

Erdoğan: Maalesef istediğimiz konsolidasyon olmuş değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Maalesef hâlâ istediğimiz konsolidasyon olmuş değil. Bunu başaracağımıza inanıyorum" diyerek, yerel seçim öncesi hedefledikleri oy oranlarına ulaşamadıkları mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti – MHP ittifakında yer almayan siyasi partilere yönelik ‘terör destekçiliği’ suçlamasını yineleyerek “Zillet ittifakına bir Osmanlı tokadı yakışır” dedi.

Erdoğan’ın Denizli mitinginde yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

KİMİN ADAYI BİLİNSİN İSTEMİYORLAR: Cumhur İttifakı’nın karşısında zillet ittifakı var. Bunun içinde CHP, PKK’nın siyasi temsilcisi HDP, söylemek istemem ama adı İYİ Parti olan İP var. Bir de SAADET var. Dikkat ediyorum Ankara’da çok enterasandır zillet ittifakı adaylarının resimleri var ama CHP’nin HDP’nin logosu yok. Aynı şeyi diğer illerde de yapıyorlar. Aday bilinsin ama kimin adayı olduğu anlaşılmasın diye bunu yapıyorlar. Milletim terör örgütünün desteklediği adaya oy verir mi?

38 GÜN KALDI: Zillet ittifakına bir Osmanlı tokadı yakışır. Ne kaldı, 38 gün kaldı. Gece gündüz demeden çalışıyor muyuz? Cumhur ittifakının zaferi bir tarihtir.  Cumhur İttifakı olarak Denizli’de bu sefer rekor kıracağız. Maalesef hâlâ istediğimiz konsolidasyon olmuş değil. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Her vatandaşımızın gönlüne girmeliyiz. 31 Mart sadece belediye değil beka seçimidir. 2023 hedeflerimize ulaşmamız açısından kritiktir.

IMF BAŞKANINA, TÜRKİYE’NİN BAŞBAKANI BENİM DEDİM: Göreve geldiğimizde IMF’ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. IMF Başkanı ile Davos’ta konuşuyoruz. Kendisine ‘Türkiye’nin başbaşkanı siz değilsiniz benim’ dedim. ‘Sen verdiğin parayı tahsille görevlisin’ dedim. Paranı alıyor musun, alıyorsun. Gerisine karışma, Türkiye’yi ben idare edeceğim” dedim. O IMF’nin başından çekti gitti. Bay Kemal bunlar IMF kapısına gider diyor. O CHP’nin işi. Siz gittiniz IMF’nin kapısına.

DERVİŞ, KENDİSİNİ GÖNDERENLERİN YANINDA: Bir zamanlar ekonomiyi teslim ettiğiniz soyadı Derviş olan bir zat vardı. Şimdi nerede, kayıp yok. Onu gönderenlerin yanında, ABD’de. Döviz rezervlerimiz 136 milyar dolara kadar çıktı. Şimdi 100 milyar dolar civarında. Yükselecek inşallah.

PATATES SOĞAN MUHABBETİ YAPTILAR, BİZ BU OYUNU BOZARIZ DEDİK: Geçenlerde patates soğan muhabbeti yaptılar. Bu oyunu bozarız dedik. Tanzim satışlarını kurduk. Bu iş 31 Mart’a kadar düzeldi düzeldi. Zaten yarı yarıya düştü. 31 Mart’tan sonra TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) ve TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) gibi kuruluşlarla masaya oturacağız. En ücra köşelerdeki marketlere varıncaya kadar bu satışları yapacağız. Gerekirse ürün çeşitlerini artıracağız. Benim alanım ekonomi ve özel sektörden gelmiş birisiyim.

İZMİR’E SUYU BEN GETİRDİM: İzmir’de körfez pislikten geçilmiyor. İzmir gibi bir şehirimize yakışıyor mu? Susuzdu bir zamanlar. Suyu da ben getirdim. Bunları özellikle CHP’ye gönül veren kişilere söylüyorum. Sizlere içinizden birini Nihat Zeybekçi’yi gönderiyorum. Bunlar bu işten anlamaz. Bunların işi ‘3Y’ yolsuzluk, yasak, yokluk…

YOKLUK DEĞİL, VARLIK KUYRUĞU: Yağ kuyruklarını bilirsiniz. Benzin kuyruklarını bilirler. Ekmek kuyruklarını bilirler. İktidarda CHP vardı, SHP vardı. Şimdi kuyruk varlık kuyruğu, fırsatçılara ders verme kuyruğu… Benim vatandaşım oralardan yüzde 50 daha ucuz sebzesini alıyor.

TÜRKİYE BARIŞIN, ADALETİN SEMBOLÜ OLDU: Bugün Türkiye umudun, barışın, başarının, adaletin sembolü haline dönüşmüşse sizin çabalarınızın ürünüdür. Aramıza fitnenin, fesatçıların girmesine müsaade etmedik. Türkiye’nin son 17 yılda gerçekleştirdiği reformlardan eski Türkiye sevdalıları rahatsız oluyor. Kendilerini milletin üstünde görünler bizim dik duruşumuzdan hazımsızlık duyuyorlar. Suriye ve Irak’la ilgili attığımız adımlar bu ülkelerde kirli hesapları olanları özellikle çok rahatsız ediyor. Gezi olayları, darbe girişimi bu rahatsızlıkların dışa vurumudur. Yaz aylarında yaptıkları ekonomik suikast da bu hazımsızlığın sonucudur.

BUNLAR 4’LÜ ÇETE: 4’lü bir çete çıkardılar. Bu 4’lü çetenin kumandasını da Kandil ve Pensilvanya’ya verdiler. Acaba niye CHP HDP ile işbirliği yapıyor? Bu HDP’nin arkasında terör örgütü var. Benim kardeşim buna prim verir mi? Gelin sandıkta bunları gömelim. CHP’nin başındaki zat tek kelime etmiyor. Çıkıp milletin karşısında ‘bizim terör örgütüne ihtiyacımız yok’ diyemiyor. FETÖ soruşturmayarında gözaltına alınan şaibeli bir ismi Ankara’daki bir ilçemize belediye başkan adayı yapıyorlar. Maalesef CHP’de tuz çoktan kokmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum