Erdoğan: Kürtleri katleden partiyle istismar eden parti nasıl bir araya geldi

Erdoğan: Kürtleri katleden partiyle istismar eden parti nasıl bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da yaptığı konuşmada "Kürtlere yönelik en büyük katliamları yapan parti ile Kürtleri en çok istismar eden partiyi kimler bir araya getirdi" dedi.

Batman'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ve HDP'nin birlikte hareket ettiği şeklindeki değerlendirmelerini tekrarladı. "Kürtçeyi suç olmaktan biz çıkarttık" diyen Erdoğan CHP için, "Kürt kardeşlerimize karşı en büyük katliamları yapan parti", HDP için de, "Kürt kardeşlerimizi en çok istismar eden parti" dedi, "Bunları kimler bir araya getirdi?" diye sordu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

BATMAN'A DESTEK VERİYORUZ: Dünyada bir ilk olan Ilusu Barajı'nın açılışını yaptık. Batman'la birlikte, Mardin, Siirt, Şırnak'ın topraklarına verim katacak. Eğitimde 432 derslikli 26 okulu, 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyonu, 50 yataklı öğretmen evini hizmete açıyoruz. 440 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesini, 112 acil istasyonunu, sağlık külliyesini resmen bugün hizmete açıyoruz. 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun dahil olduğu spor komplekslerini bugün hizmete açıyoruz. Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde 36 fabrikanın açılışını bugün yapıyoruz. 500 milyon liralık yatırımla yapılan fabrikalarla işsizliğin belini kırıyoruz. Raman Dağı tarafında 6 bin dekarlık alanda yeni bir Organize Sanayi Bölgesi'nin yapımına başladık. Batman’ın hızlı yükselişini takdir ediyor, gereken desteği veriyoruz. 20 yıl önce Batman’a geldiğimde nasıl bir Batman var, bugün nasıl bir Batman var. Toplam yatırım bedeli 1 milyar lirayı geçen bu projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

BATMAN TERMİNALİNİ BÜYÜTTÜK: Kirli ve karanlık kampanyalar yürütüldü, hepsini aşarak Batman'ı bu hizmetlere kavuşturduk. Batman, yıllarca terör örgütünün zulmü altında acılar çekmiş şehrimizdir. Biz bu toprakları hep kanımızla, alın terimizle birlikte yoğurarak vatan yaptık. 500 yataklı hastanemizin de ihale süreci başladı. Batman'da 3 millet bahçesi projemiz var. Tarihi Hasankeyf ilçemizde Millet Bahçesi'nin çalışması sürüyor. Batman Havalimanı'nın terminal binasını yıllık 2 milyon yolcu seviyesine çıkardık. Bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan insanlar olarak vatanımıza yönelik her türlü saldırıya birlikte karşı koyduk. Bütün bu yanlış uygulamalar bölgede terör örgütlerinin zemin bulmasına yol açan zehirli bir iklimin oluşmasına yol açtı. Hükümete geldiğimizde işte böyle bir bölge fotoğrafıyla karşı karşıyaydık. Hemen kolları sıvadık. İlk iş olarak insanların gönül dünyalarında baskı ile eşleşmiş olağanüstü hali biz kaldırdık.  Biz 76 üniversite ile geldik. Geldikten sonra bu sayıyı 206 üniversiteye çıkardık. İşte Batman Üniversitesi bunlardan biridir. Geçtiğimiz 19 yılda Batman’a 16 milyar liralık yatırım yaptık.

KÜRTÇEYİ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARDIK: Batı bize ne diyordu? Bunlar sessiz devrim yaptı. Böyle ifade ettiler. Kürtçe konuşmanın okumanın yazmanın suç olmaktan çıkarılması başta olmak üzere asırlık tüm sorunları çözecek adımları biz attık. Terör örgütünün buradaki inşalarımız üzerinde kurduğu vesayeti de param parça ettik. Yaptıklarımızın en yakın şahidi sizlersiniz. Biz ülkemizi büyüttükçe birileri bundan rahatsız oldu. Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamle ile Türkiye’ye terör örgünden kurtaracak bir adım daha attık. Amacımız artık bu meseleyi ülke gündeminden çıkartıp enerjimizi asıl hedeflerimize yönetmek. Başlattığımız bu samimi süreç terör örgütünün kan dökmeyi ve silahı seçmesi nedeniyle yarım kaldı. Bizzat terör örgütü yöneticileri Avrupa başta olmak üzere çatışmayı sürdürmek için baskılar yapıldığını söylüyor. Terör örgütü bu topraklardaki insanlarla bağının olmadığını ispatlamıştır. Parayı verenin istediği gibi yönlendirdiği bu örgüt en çok Kürt kardeşlerimin kanını döktü.

BAY KEMAL BU MİLET SANA BU DEVLETİ EMANET EDER Mİ? Ben ne diyorum, benim dinimde Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı var mı? Ama bu PKK'nın bu HDP'nin dini imanı yok! Bunları iyi bilmemiz lazım... Türkiye'de hareket alanı kalmayan örgüt, şimdi de Kuzey Irak'ı ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Kuzey Irak'taki meşru yönetime saldıracak kadar gözü dönen bu azgın ve sapkın güruhun devri artık sona ermektedir. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil'i yerle yeksan edecekmiş... Bay Kemal, sana bu millet, bu devleti teslim eder mi ya? Bu HDP'ye, İYİ Parti'ye bu devlet teslim edilir mi ya?  İnşallah ne Türkiye'nin ne bölgede bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır. Biz biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz. Ne Türkiye’nin ne bölgenin geleceğinde bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır. Biz bölgemizde yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere zulümlere ne dedik? One minute… One minute dedikçe önümüze kurulan tuzakların sayısı da artıyor. Sen kimsin ya... 

HANGİ GÜÇ BİR ARAYA GETİRDİ? Biz yeminli Türkiye düşmanlarının ülkemizdeki piyonları olan PKK'lılara, FETÖ'cülere, sivil toplum mensubu ya da diplomat görünümlü ajanlara, siyasetçi kılıklı etki elemanlarına posta koydukça daha da kuduruyorlar. Sen kimsin ya? 10 tane büyükelçi çıkmış, bize akıl vermeye çalışıyor. Maalesef bunu en büyük desteği de içimizdeki birileri veriyor. Bu ülkede CHP diye bir parti ve o partiyi yönetenlerin kendi kafalarına göre belirledikleri politikaları mı var? Bu ülkede HDP diye bir parti ve partiyi yönetenlerin kendi iradelerine göre belirledikleri politikaları mı var? Kürt kardeşlerimize yapılan en büyük zulümlerin altında imzası olan parti ile Kürt kardeşlerimizin ismini en çok istismar eden bir partiyi acaba hangi güç bir araya getirmiş olabilir? Bu soruya verilen samimi cevap, Türkiye'nin son 8 yılda yaşananların sebebini de ortaya koyacaktır. Bu cevabı biliyoruz, bu senaryoyu yazıp sahneye koyanlar da kendilerini gizleme gereği duymuyor. Bize düşen görev bugün de tek yürek ve tek bilek olarak kardeşliğimizi güçlendirerek, oynana bu kirli oyunu bozmaktır. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.