Erdoğan: Kıbrıs'a seyirci kalmayacağız

Erdoğan: Kıbrıs'a seyirci kalmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 20 Temmuz dolayısıyla Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mesaj: Artık hiç kimse, Türkiye’nin seyirci olmasını beklememelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ’20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bir mesaj gönderdi. Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıl dönümünü kutladı.

BM’nin öncülüğünde devam eden çözüm görüşmelerini de değerlendiren Erdoğan mesajında “Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme yönelik olarak BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde, Ada’daki iki taraf arasında, her iki tarafın siyasi eşitliğine dayalı yeni bir ortaklık devleti tesis etmeye matuf müzakere sürecinde bir kez daha şahit olunmuştur. Bu dönemde sergilediğiniz iyi niyetli ve samimi tutumunuza Rum tarafı, uzlaşmaz duruşuyla mukabele etmiştir. Kıbrıs Konferansı, maalesef bu nedenle sonuçsuz kalmış, müzakere sürecinde bir çözüme ulaşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta çözümsüzlüğe izin vermeyeceklerini belirten “Artık hiç kimse, Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının ilanihaye çözümsüzlüğün mağduru olarak kalmasına, seyirci olmasını beklememelidir. Türkiye, her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecek, gerek Kıbrıs adasında, gerek Doğu Akdeniz’de barış, özgürlük ve istikrar ortamının teminatı olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.