Erdoğan: Kentsel dönüşümde zorlama yok

Erdoğan: Kentsel dönüşümde zorlama yok

Kentsel dönüşümün gönüllülük esasına dayalı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Bazı müteahhitler yüzde 60-70'ini alırım kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evinizi vermeye mecbur değilsiniz" dedi.

İstanbul Üsküdar’da Hacı Harun Ekşi Camii’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘müteahhitler kazansın diye zoraki kentsel dönüşüm adımı atmayacaklarını’ söyledi.

Cuma namazı çıkışı bir ilçe sakininin yanına yanaştığını belirten Erdoğan “Bazı müteahhitler yüzde 60-70’ini alırım, kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evinizi vermeye mecbur değilsiniz. Böyle bir sıkıntı olduğu anda muhtara, belediye bakanınıza gelin, bana bildirin. Her şey gönüllülük esasına dayalı, kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey söz konusu değildir. Belediye başkanı arkadaşlarımızın bu konuda aracı olması suretiyle Bakanlarımızın da devreye girmesiyle bu adımı atarız. Vatandaşın mağdur olmasına fırsat vermeyiz. Müteahhitler kazansın diye böyle adım atmayız” dedi.

Üsküdar’ın kentsel dönüşüm kapsamı içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, depremle ilgili ‘bir sıkıntı’ olduğunu, ancak işlemlerin gönüllülük esasına dayalı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.