Erdoğan: Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi

Erdoğan: Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmaya çalışırken cinayet işleyen Kadir Şeker'le ilgili, "Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi" açıklamasını yaptı.

Konya’da geçen hafta, üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bir parkta sevgilisi Ayşe D’yi döven Özgür Duran’a (32) müdahale etmek istedi. Duran’ın bu kez Şeker’e saldırması nedeniyle ikili arasında boğuşma yaşandı. Şeker bu sırada elindeki meyve bıçağıyla, Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Kadir Şeker olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulurken, çok konuşulan olay ‘cinayet mi meşru müdafaa mı’ tartışmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Kadir Şeker’le ilgili açıklama yaptı.

TEMENNİMİZ ADİL BİR KARAR VERİLMESİ

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadir Şeker’le ilgili bir soru üzerine, “Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargıyla ilgili. Temenni ederiz ki adil bir karara varılır” dedi.

KİMSE ‘KADİR SUÇLUDUR’ DİYEMEZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de konuyla ilgili kısa bir açıklamada bulundu. “Kimse ‘Kadir suçludur’ diyemez ama ortada ceset var” diyen Adalet Bakanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Olay daha yeni, zaman vermek lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturma devam ediyor. Bu soruşturma sonucunda karara varılacak. Savcılık makamı kişilerin yalnızca aleyhine olan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olanlar varsa onları da toplayarak soruşturmayı bitirecek. Şu anda kimse Kadir suçludur diyemez fakat bir ceset var ortada. Olay meşru müdafaa mı haksiz tahrik mi? Ya da farklı bir durum mu var bunların hepsi soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Şu bir gerçek, hakim ve savcılar da bizim gibi insan. Onların da vicdanı var, deliller çerçevesinde soruşturmayı tamamlayacaklar. Hepimize düşen soruşturmanın sonucunu beklememiz. Bir kişi tutuklu olunca suçlu olduğu söylenemez. Tutukluluk süreci tedbir amaçlıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.