Erdoğan: İZBAN grevini neden çözmüyorsunuz?

Erdoğan: İZBAN grevini neden çözmüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden önceki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in açıklamalarını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, partisinin İstanbul il başkanlığı toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, “Liderimizin öncülüğünde hepimiz kenetlendik. Gecemizi gündüzümüze kattık. Evimizden çok sahada, işimizin başında vaktimizi geçirdik. Eşsiz bir başarı öyküsü yazarak buraya geldik. Bunun devamını da bizden iyi daha kimse yazamaz” dedi.

Kendisini aday gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Yıldırım, “Liderimiz nereye uygun gördüyse o işe koştuk, canla başla çalıştık. Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olarak bundan tek farkı daha fazla çalışmak gerektiğidir. AK Parti’de bayrak yarışı, taşıyanı desteklemektir. Daha çok konuşmaktan ziyade daha çok dinleyeceğiz. İstanbul’u dinleyeceğiz” diye konuştu.

Yıldırım’ın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden önceki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’i eleştirdi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

SÖZEN’İN AÇIKLAMASINA ÜZÜLDÜM: Çok enteresan Sayın Sözen, bir açıklama yapmış. Çok ilgimi çekti. İstanbul’un benden önceki CHP’li belediye başkanı. Nurettin Sözen, yapılan eleştirilerle, Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili çok dikkat çekici bir değerlendirme yapıyor. Hakikatten üzüldüm, hem profesör olacaksın hem doktor olacaksın böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın. ‘Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim’ diyor. Grevler varmış da o yüzden çöp yığınları varmış. Biz geldik çöp yığınları kaldı mı?

İZBAN’DA GREVİ NİYE ÇÖZMÜYORSUN?: Bizimle beraber grev denen olaylar ortadan kalktı. Sen bir defa siyasetçi olarak grev denen olayları ortadan kaldıracaksın. Hak vermediğin için grev oldu. Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik. Ama bak şimdi İzmir’de, İZBAN’da grev yar. Hadi buyrun niye çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var. CHP çiledir ama biz halkımıza bu çileyi çektirmedik.

İMAMOĞLU, GELSİN KAHVEMİZİ İÇSİN: Ekrem İmamoğlu bizden randevu istemiş, bizim kapımız açık. Her ne kadar genel başkanları sıcak bakmıyorsa da ‘Gelsin kahvemizi içsin’ dedik. Biz hoşgörü sahibiyiz, gelene ‘Hayır’ demeyiz.

EKSİKLERİMİZİ GÖRMELİYİZ: Seçim kaybeden, oyu düşen, halkla arasındaki iletişimi bozulan her arkadaşımız dönüp kendini sorgulamalı. Suçu başkalarına atmak, hele hele millete atmak sadece züğürt tesellisidir. Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.