Erdoğan: İnandırıcılığını kaybetmiş medya yüktür

Erdoğan: İnandırıcılığını kaybetmiş medya yüktür

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, soruları yanıtlamak üzere Dolmabahçe'de yabancı basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Gazeteciliğin hakikat arayışı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Yalan ve manipülatif haberlere yer vermek, bireyin doğru haber alma hakkına da engeldir” dedi. Muhalefet partilerinin temsilcilerine gazete sayfaları ve televizyon ekranlarının büyük ölçüde kapatıldığı bir ortamda bu açıklama dikkat çekerken, Erdoğan, cezaevindeki onlarca gazeteciye atfen de “Ancak hakikatin tecellisi için, tek derdi iktidarı devirmek olanlara gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Hele ki kalemini, kamerasını terör örgütlerine verenler asla ve asla bizim gözümüzde gazeteci değildir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yabancı gazetecilerle biraraya geldi. Soru kısmına geçilmeden önce açılış konuşması yapan Erdoğan, Mısır’ın darbeyle iktidardan indirilen ve mahkeme salonunda yaşamını yitiren eski cumhurbaşkanı Mursi’nin maruz kaldığı uygulamaların unutulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. BM’nin konuyu gündemine alarak, hesap soracağına inandığını belirten Erdoğan “Mısır’da Sisi denilen kişi böyle biridir, bir zalimdir ve demokrat değildir. Önemli olan bu dünyada haklıların yanında olanların nasıl davrandığıdır. Uluslararası basında konunun üzerine cesaretle giderek, yeni utanç sahnelerinin yaşanmasının önüne geçmeliyiz” dedi.

Konuşmasında, basın özgürlüğünden yana olduklarını da savunan Erdoğan, bu konuda şunları söyledi: “Gazetecilik, hakikat arayışıdır. Her gazeteci bir arayış içindedir. Yalan ve manipülatif haberlere yer vermek, bireyin doğru haber alma hakkına da engeldir.İnandırıcılığını kaybetmiş bir medya anlayışı güven erozyonu yaratır ve meslek grubuna bir yüktür. Halk adına siyasetçileri denetlemesine asla karşı çıkmadık, çıkmıyoruz. Denetim aracı olması gereken basının, siyaseti kendi istediği biçimde yönlendirmesine itiraz ediyoruz. Kibirli, yanlı, artlı niyetli gazetecilik anlayışına karşı çıkıyoruz. Ancak hakikatin tecellisi için, tek derdi iktidarı devirmek olanlara gazeteci gözüyle bakmıyoruz. Hele ki kalemini, kamerasını terör örgütlerine verenler asla ve asla bizim gözümüzde gazeteci değildir.”

SORU-CEVAP KISMINDA YAYIN KESİLDİ

Erdoğan daha sonra, yabancı basın mensuplarının sorularını ‘tüm samimiyetiyle’ yanıtlayacağını söyledi. Ancak soru-cevap kısmına geçildiğinde canlı yayın kesildi, toplantının katılımcı yabancı gazeteciler dışındakilere kapalı olarak devam edeceği duyuruldu.

Bu gelişmenin ardından toplantıyı canlı yayınlayan yerli gazeteciler salondan çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.