Erdoğan: HDP'yi destekleyenler hesap verecek

Erdoğan: HDP'yi destekleyenler hesap verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. ABD'nin adalet ve içişleri bakanlarının mal varlıklarını donduracağız' çıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Erdoğan, Brunson krizinin ardından ABD’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ABD’deki mal varlıklarını dondurma kararına karşı mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde yanıt vereceklerini söyledi.

Erdoğan, ABD’nin içişleri ve adalet bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracaklarını açıkladı. Erdoğan, “ABD’nin son İzmir’deki Papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye’ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır. Hukuk devletinin gereğini yaptık. Halkbank’a bedel ödetme gayreti kimsenin haddi değil. ABD’deki malvarlıklarına el koyuyoruz mantığı mantık değildir. Ben de bugün talimatı veriyorum. ABD’nin adalet ve içişleri bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız, varsa.” ifadelerini kullandı.

Partisinin kadın 5. kadın kolları olağan kongresinde konuşan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM: Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz. ​Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir. Bu devlet kime şefkat göstereceğini, kime de kadife eldivenin içindeki demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir. Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Er ya da geç ama mutlaka katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk ve sormaya devam edeceğiz.

DİĞER PARTİLERİN TOPLAMINI GERİDE BIRAKTIK: Kadınların siyasete katılımında AK Parti ile zirveye ulaşıldı. Diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bıraktık. Türkiye’de kadın kolları kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti’dir. 2005 yılında yaptığımız kongre ile siyasi parti tarihimizde yeni bir dönemi başlattık. 53 kadın vekilimiz bulunuyor. diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok. Bunların 45’i teşkilatlarımızdan gelen arkadaşlarımızdır. Nereden nereye geldiğimizin açık ispatı. Kadınlar hayatın her alanında varlıklarını en güçlü şekilde hissetirmekle kalmıyor başarıları ile bulundukları yeri hak ettiklerini gösteriyorlar. Türkiye’nin AK Parti yönetiminde sadece kadınlar konusunda değil her alanda nereden nereye geldiğinin en yakın şahitleri sizsiniz.

‘HDP’Yİ DESTEKLEYENLER HESAP VERECEK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenlerin hesap vereceğini’ söyledi. Erdoğan, “Parlamentoya girsinler diye destek verenler hesabını verecek” dedi. 24 Haziran seçimlerinde yaklaşık 6 milyon kişi HDP’ye oy vermişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.