Erdoğan: Hatay'da 7 tane baraj var

Erdoğan: Hatay'da 7 tane baraj var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir'de halkla bütünleşmeyen bir belediyecilik anlayışının hâkim olduğunu savunarak, "Eskişehir'in bir alt geçidi ya da üst geçidi var mı?" diye sordu.

Seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla girdiği Hatay’da baraj polemiğini Eskişehir mitinginde de sürdürdü.

Dünkü Ankapark açılışında, Hatay’da 6 baraj yaptırdıklarını söyleyerek, “Hatay’da 6 baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Hatay’da baraj yok ki diyor. Eline diline dursun” diyen Erdoğan, bugünkü konuşmasında ise Hatay’da 7 baraj olduğunu söyledi. Erdoğan, Yeni Zelanda’daki camiye saldırı videosunu da, ‘katliamın seçim malzemesi yapıldığı’ eleştirilerine karşın, yine izletti. Ancak bu kez görüntüler bulanıklaştırılmış halde ekrana getirildi.

Erdoğan Eskişehir mitinginde özetle şunları söyledi:

NEVRUZ KUTLU OLSUN: Bugün Nevruz bayramıdır. Biz de bugün Eskişehir’den başlayarak tüm Anadolu’nun Nevruz bayramını kutluyoruz. İlk yerli otomobil fikri bu topraklardan doğdu. Şimdi savunma sanayi için önemli işler yapıyoruz. TEİ’de uçak ve helikopterlerimizin motorlarını yapacağız. Dünyanın en büyük 10 projesinden 6’sını ülkemizde gerçekleştiriyoruz.

ESKİŞEHİR’İ MERKEZ YAPTIK: Ülkemize şaşı bakan kim varsa, hepsi seçimleri bekliyor. Sanıyorlar ki seçimlerden sonra kendilerine gün doğacak. 17 yıldır ne yaptınız diyor? Bu adam herhâlde bakar kör. Eskişehir’e 22 katrilyon TL’lik (eski parayla) yatırım yaptık. Eskişehir Teknik Üniversitesini kurduk. Bunları senin belediyen değil, biz yaptık. Eskişehir’in bir alt geçidi ya da üst geçidi var mı? Hızlı trenle Eskişehir’i merkez haline getirdik. Buranın Büyükşehir Belediye Başkanı bırakın stad yapmayı Eskişehir’e yatırım bile yapmıyor. Halkıyla bütünleşemeyen bir belediyecilik olmaz.

HATAY’DA 7 BARAJ VAR: CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor. Sabah akşam yalan söylüyor. Gelin şu Eskişehir’in kaderini değiştirelim. Bay Kemal senin kılavuzların var onlara sor. Hatay’da belediye başkanına açtım sordum, ‘bunların yaptığı baraj var mı?’ diyor ya Bay Kemal. Yokmuş diyor. 7 tane baraj var. Her şeyi yalan. Eskişehir’i 9 baraj ile buluşturduk. Anadolu Üniversitemiz bünyemizde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz.

BİZ KİMLERLE SAVAŞTIK?: Biz beka meselesi dediğimizde çıkıyor (Kılıçdaroğlu) Türkiye’nin beka meselesi mi var diyor? Biz Suriye’de terör koridorunda kimlerle savaştık? Bizim bekamıza saldıranlar savaşmadık mı? Gabar’da Kandil’de kimlerle savaştık? Bu ülkenin istiklaline ve istikbaline göz dikenlerle savaştık. Bir de utanmadan İslam kaynaklı terör diyor. Utanmadan sıkılmadan 3 tane adamını Yeni Zelanda’ya gönderiyorsun. Dostlar alışverişte görsün. Bay Kemal kim kardeştir bunları bilmez. Ben CHP’ye gönül veren inançlı kardeşlerime söylüyorum; Gelin 31 Mart’ta bu devranı döndürelim ve CHP’yi bu adamdan kurtaralım.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.