Erdoğan: Harekatın iki amacı var

Erdoğan: Harekatın iki amacı var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde yürütülen askeri harekatın iki amacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmeleri konuşmak üzere Rusya’nın Soçi kentine gidiyor. Erdoğan, ziyareti öncesi havalimanında yaptığı basın toplantısında, Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekatı eleştiren ülkelere, ‘teröre destek verme’ suçlaması yöneltti.

Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le Suriye’deki gelişmeleri ele alacaklarını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YERLİ PARAYLA TİCARET: Rusya ile tesis ettiğimiz mekanizmalar sayesinde ilgili bakanlarımız ve kurumlarımız sürekli temas halindeler. Milli paralarla ticareti kolaylaştıracak mutabakat muhtırasını imzaladık.

86 KAYIP VAR: Barış Pınarı Harekatı’nın 2 temel hedefi bulunuyor. İlki 32 kilometre derinliğinde, 444 kilometre uzunluğunda, Irak sınırından Cerablus’a kadar olan bölgede buranın terör örgütlerinden temizlenmesidir. Şimdiye kadar 2 bin 200 kilometrekarelik alan teröristlerden arındırılmış, 160 yerleşim biriminde kontrol sağlanmıştır. ABD ile vardığımız mutabakata göre bölgedeki tüm teröristlerin çıkartılması için bugün son gün. Saat 22.00 itibariyle süre bitiyor. 9 Ekim’den bu yana 775 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 7 kahraman askerimiz, 79 Suriye Milli Ordusu mensubu kardeşimiz ve 20 sivil vatandaşımız terör örgütünün saldırılarında şehit olmuştur.  Amerika’nın ülkemize verdiği sözler tutulmazsa, harekatımızı kaldığı yerden bu sefer çok daha büyük bir kararlılıkla devam ettireceğiz. Güvenli bölgeye 2 milyon kişinin dönmesi için çalışıyoruz. Türkiye ve Rusya, terörün her türlüsü ile mücadele noktasında hemfikirdir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.