Erdoğan: FETÖ'yü kurumlarımızdan tam olarak temizleyemedik

Erdoğan: FETÖ'yü kurumlarımızdan tam olarak temizleyemedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ dava ve soruşturmaları nedeniyle cezaevlerinde toplam 30 bin 559 tutuklu ve hükümlü olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 174’üncü yıl dönümü ve Özel Harekat Daire Başkanlığı yeni binası açılış törenine katıldı.

Törendeki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bombalandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ele geçirilen uçaklarımızdan atılan bombalarla havacılık biriminde 7 arkadaşımız, nizamiye önünde de 44 arkadaşımız şehit olmuştu. 15 Temmuz gecesi 63’ü polis toplam 251 kardeşimizi şehit verdik” dedi.

‘CEZAEVLERİNDE 30 BİN 559 FETÖ’CÜ BULUNUYOR’

FETÖ davalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Şu anda cezaevlerinde 20 bin 226’sı hükümlü, 10 bin 333’ü tutuklu olmak üzere 30 bin 559 FETÖ’cü bulunuyor. Bugüne kadar Emniyet teşkilatımız içinden ihraç edilenlerin sayısı 31 bini aşmıştır. Ordu içinden ihraç edilenlerin sayısı 15 binin, yargı içinden ihraç edilenlerin sayısı da 4 binin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’nün en çok örgütlendiği kurum, en çok önem verdiği yerler yargı, Emniyet ve Milli Eğitim’di” diyen Erdoğan, “FETÖ’yü kurumlarımızdan hâlâ tam olarak temizleyemediğimizi düşünüyorum. Titiz bir çalışmayla, kimseyi mağdur etmeden ama tek bir haini de cezasız bırakmama azmiyle mücadeleyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

‘AYNI SENARYODA ISRAR EDENLERE YENİ MESAJLAR VERECEĞİZ’

Türkiye’de milletin birbirine düşürülmeye çalışıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Devleti dağılan milletlerin ne tür felaketlere maruz kalacağını görmek için çevremize bakmak yeterlidir. Dış güçlerin insanlara yaptıkları zulümler adete birbiriyle yarışıyor. Ezanımıza, bayrağımıza, sınırlarımıza ve ekonomimize yapılan saldırıların sebebi milletimizi birbirine düşürmektir. İşi darbe girişimine vardırmalarına rağmen sonuç alamadılar. Terör koridoruyla bizi dize getireceklerini sananlara attığımız adımlarla yanıt verdik. Milletimizi birbirine düşürmek isteyenler çıkarmadık oyun bırakmadılar. Hâlâ aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.