Erdoğan: FETÖ'nün başı ABD'den terör ihraç ediyor

Erdoğan: FETÖ'nün başı ABD'den terör ihraç ediyor

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'yi eleştirdi. 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Erdoğan, "FETÖ'nün başı Amerika’da ve buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 73’üncü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuştu.

BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) yapısının değişmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik Konseyi sadece veto edip zulme seyirci kalan bir yapıya dönüştü. Ruanda’da, Somali’de, Myanmar’da, Filistin’de yapılan katliamlar Güvenlik Konseyi’nin gözü önünde gerçekleştirmiştir. Birleşmiş Milletler’in yapısında kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

‘FİLİSTİNLİLERİN YANINDA DURACAĞIZ’

İsim vermeden Filistin’e yardımları durduran ABD’yi eleştiren Erdoğan, “Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkarmayanların, onlara yağılan yardımlara kısma konusundaki gayretleri, yalnızca baskıcıların cesaretini arttırmaktadır. Tüm dünya arkasını dönse bile Türkiye olarak biz mazlum Filistinlilerin yanında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ZALİM ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMEYENDİR’

“Gelin ezilene kalkan olacak, gelecek nesillere umut taşıyacak bir küresel yönetim sistemi kuralım” diyen Erdoğan, “Hazreti Mevlana’ya göre zalim üzerine düşenleri yerine getirmeyen kişidir. Türkiye, daha adil bir dünya için çabasını sürdürüyor. 4 milyon sığınmacıyı misafir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İDLİB’DE KATLİAMIN ÖNÜNE GEÇTİK’

Suriye’deki gelişmeler karşısında “aktif tutum içinde” olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek Cenevre ve Astana süreçlerine verdiğimiz destekle, gerekse sahadaki varlığımızla Suriye’de huzur oluşturmaya çalışıyoruz. Son olarak Rusya ile birlikte imzaladığımız, Soçi mutabakatıyla rejimin İdlib’e yönelik kanlı saldırılarının önüne geçtik. Daha önce yaşanan katliamların İdlib’de yaşanmasını engelleyerek Suriye’de siyasi çözüm yolunu açık tuttuk” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Terör örgütlerinin hepsi tüm güçlerini silahlı yöntemlerden almıyor. 15 Temmuz darbe gecesi vatandaşlarımızı öldüren FETÖ böyle bir örgüttür. Peki bunun lideri nerededir? Bunun başı Amerika’da Pensilvanya’dadır. 400 dönümlük bir arazide yaşamakta ve buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmektedir. FETÖ terör örgütünün Amerika’nın 27 eyaletinde sadece charter schoollar aracılığıyla devlet bütçesinden aldığı para 763 milyon dolardır. Kaynak buradan geliyor. Bu rakama örgütün her türlü kara para işine karışan ticari kuruluşlarının ve STK görünümlü diğer yapılarının gelirleri dahil değildir. Buradan tüm dünya ülkelerini, canım yandığı için açık söylüyorum. Dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.