Erdoğan: Fazıl Say konseri nedeniyle linç başlattılar

Erdoğan: Fazıl Say konseri nedeniyle linç başlattılar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, edebiyattan müziğe kadar sanatın her alanında bir kesimin tahakküm kurmaya çalıştığını öne sürerek, "Malum kesimler daha Fazıl Say'ın konser daveti şahsıma ulaştığı anda bir linç kampanyası başlattı" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim’de yıkılan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yerine yapılacak opera binasının temelinin haftaya atılacağını duyurdu.

‘Yarım porsiyon’ nitelemesi yaptığı muhalif sanatçıları bir kez daha sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için de kaymakamlara, “Muhtarıyla, kaymakamıyla, valisiyle en önemli sorumlularsınız. Sizlerden büyük gayret bekliyorum. Her birinizden özel bir çaba bekliyorum” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’deki ‘Mülki İdare Amirleri Buluşması’da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

KAYMAKAMLARIN ÖZLÜK HAKLARI:Cumhurbaşkanının temsilcisi olarak görev yaptığınız yerlerdeki diğer kamu görevlileriyle aranızda oluşan özlük hakkı ayrışmasının farkındayız. Bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma var.

FAZIL SAY KONSERİ: Ülkemizde sayısı az ama sesi çok çıkan bir kesim devlet ile vatandaşların arasının kapanmasından rahatsız oluyor. Bu kesim cumhur ile cumhuriyetin barışmasını kendi çıkarlarına yönelik büyük bir tepki olarak algılıyor. Ülkemizde sosyal gerilimleri düşürecek çabalar bunları çok öfkelendiriyor. Öyle ki bu kesimler kendi ipotekleri altında olduğunu düşündükleri resim, müzik, edebiyat gibi alanlarda söz söylenmesini kabullenemiyor. Bunlara göre sanat sadece kendilerinin onay verdiği kalıplara onay verdikleri zaman sanattır. Aynı nobran tavır, resim, mimari, şiir için de geçerlidir. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizin yetiştirdiği Sayın Fazıl Say’ın konserine iştirak ettik. Bu konserde gerçekten güzel bir müzik ziyafetini yaşadık. Ancak malum kesimler konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren linç kampanyası başlattılar. Oysa bizim gelenekli sanatlarımızla modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Sanatçılar arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında ayrım yapmadık. Bu toprakların yetiştirdiği tüm değerleri bağrımıza bastık.

OPERANIN TEMELİ HAFTAYA ATILIYOR: Taksim’deki ömrünü tamamlamış AKM binası yerine çok daha modern eserin temelini önümüzdeki hafta atacağız. Niye yapmadılar, yapamazlar, çünkü onların böyle bir derdi yok. Cumhurbaşkanlığı içinde 5 milyon cilt kitabın yer alacağı muhteşem bir eseri ülkemize kazandırıyoruz. Daha dün sinema sektörünün temsilcileri, son düzenlemelere teşekkür için bizi ziyaret ettiler. Bugün Türk dizileri 156 ülkeye ihraç ediliyor. 350 milyon dolarlık ihracat hacmiyle Türk dizileri ABD’den sonra ikinci sıraya yerleşti. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ne bu başarıları ne bizim verdiğimiz desteği biliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.