Erdoğan: Evladım illa da 'burs' yok!

Erdoğan: Evladım illa da 'burs' yok!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Üniversite sayısını 75'ten 206'ya çıkardık. Biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Burs ve kredi konusuna yine değinen Erdoğan öğrencilere, “Evladım illa da burs yok” diye seslendi.

Erdoğan, gruba yönelik sorduğu, “IMF’ye ne kadar borcumuz vardı?” sorusuna yanıt alamayınca da gülerek, “Ya bu kadar anlatıyoruz. 23 milyar dolar…” diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

MİLLETİMİZ DESTEK VERDİ: Geçtiğimiz cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü geride bıraktık. 3 Kasım itibarıyla göreve başlayan AK Parti iktidarının 17. yılına girdik. Milletimiz tercihini her seçimde AK Parti’den yana koyarak Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesine çıkarma hedefimize destek vermiştir. 16 yılda 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her defasında durmak yok, yola devam mesajı aldık. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserleri hatırladığımızda bu teveccühün boşa olmadığını görüyoruz.

BİZ SAĞLADIK SİZ OKUYACAKSINIZ: Eğitim davası, bu ülkenin asırlardır tartıştığı ancak bir türlü netice alamadığı bir mesele. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan 120.2 milyar liraya çıkararak bütçede ilk sıraya yükselttik. Sınıf mevcudu ortalama 30, 166 milyon kitabı öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 7 milyon 600 bine ulaştırarak, neredeyse her evladımız için eğitim kapısının açık kalmasını sağladık. Üniversite sayısını 75’ten 206’ya çıkardık. Biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız.

İMAM HATİP OKULLARINA YAPILAN HAKSIZLIĞA SON VERDİK: 4+4+4 sistemi ile meslek liseleri ve imam hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdik. Yüksek öğrenimde kredi, burs ücreti 1 Ocak’tan itibaren 500 lira. Sağlık, en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında geliyor. Sağlık sistemini baştan sona değiştirdik. Bugün ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kalan kimse yoktur. Ambulans sayısını 618’den 5 bine çıkardık. Ambulans uçaklarını ülkemize biz getirdik. Şehir hastaneleri geliyor. Sağlık alanında yeni çığır açıyoruz.

BİZ DAMDAN DÜŞTÜK BAY KEMAL: 4 arkadaşımız seçim çalışmasına giderken trafik kazası geçirdik. Garibim Osman’ın eli yaralandı. İlacı tutuşturdular eline, biz 4 kişi minibüste yatıyoruz. Bolu’ya geldik, burada da soruyorlar: ‘Sigortalı mısınız, emekli mi?’ Ya komadayız görmüyor musun? Bunu mu soruyorsun? Bay Kemal’in SSK Genel Müdürlüğü dönemi işte böyleydi. Biz damdan düştük Bay Kemal.

HEPSİNİ TEPELEDİK TEPELİYORUZ TEPELEYECEĞİZ: Adalet sisteminin vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmesi için birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. İnşa ettiğimiz 224 adalet sarayı ile yargı mensuplarımızın çalışma mekanlarını yapılan işin önemine uygun hale getirdik. Emniyet konusu önceliklerimizin başında yer almaya devam ediyor. Karanlık güçlerin beslediği büyüttüğü ne kadar örgüt varsa hepsini tepeledik, tepeliyoruz, tepeleyeceğiz. Türkiye, terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır.

BAY KEMAL KISKANSAN DA… Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saatte bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Ey CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız? Bay Kemal, çalışıyoruz, kıskansan da patlasan da çalışacağız. Gençler biz dimdik ayaktayız. Şimdi 31 Mart’ı göreceğiz ona göre.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.