Erdoğan: Erken seçim prensibimiz değil

Erdoğan: Erken seçim prensibimiz değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında erken seçime ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim kararının ardından ilk kez Star ve NTV ortak yayınında soruları yanıtladı.

‘MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim çağrısından haberi var mıydı?’ sorusunu yanıt veren Erdoğan “Erken seçim konusu, AK Parti olarak bizim prensiplerimiz arasında olmamıştır. Fakat tabi son cumhur ittifakını beraber gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle bir görüşme söz konusu değil. Kaldı ki cumhurbaşkanlığı seçimine daha 1,5 yıl var. Ama biz bunu düşünmedik. Bizim düşündüğümüz tek şey ülkemizin huzuru, refahı ne durumda? Eğer milletimiz bize devam derse devam ederiz. Seçim tarihi için okulların kapatılma tarihini gözettik” ifadelerini kulladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

BİZ PARAMIZLA SİLAH ALMIYORUZ: Kuzey Suriye’deki üsler kime karşı? Biz paramızla ABD’den silah alamıyoruz ama bu terör örgütlerine ne yazık ki ABD, koalisyon güçleri ücretsiz olarak bu silahları, bu mühimmatı verebiliyor. Demek ki tehdit nereden geliyor? Öncelikle stratejik ortaklardan geliyor.

KABİNEDE TEKLİF YAPARIZ: Kuvvetler ayrılığı çok daha güçlü olacak. Özel sektörde başarılı arkadaşlara kabine teklifi yapabiliriz. Ekonomiyi de emanet edebiliriz neden etmeyelim?

ADAYI ZATEN BELLİDİR: Bizim özellikle MHP ile normal şartlarda dahi azami müştereklerimiz var. Ama CHP ile asgari müştereğimiz yok. Yerli ve milli ittifakı CHP ile yürütmek mümkün değil. CHP’nin bakışı yerli ve milli değil. Türkiye’yi şikayet edeni, milli olarak değerlendirebilir misiniz? İttifakın ruhu şüphesiz ki var. Bu, kardeşlik ruhudur. Bu ittifaka da tarafların saygı duyması, başarıyı getirecektir. Mühür hangi tarafa vurulursa onun hanesine yazılacaktır. Tüm bunlarla beraber oradaki sayının bir tane bile fazla olması dahi, ittifakı güçlü yapabilir. Cumhur ittifakının başkan adayı zaten bellidir.

GÖNLÜM ADAY OLMASINI İSTER: Gönlüm, ana muhalefetin başındaki zatın bu yarışta olmasını ister. Bazen o kadar ileri, güya özgüvenle ilgili sözleri oluyor ki, o zaman hiç endişe etmesin, başkasını da aramasına gerek yok. Kendisi meydana çıksın. Milletin ona hangi oranda oy vereceğini görmesinde fayda var.

NETİCE ALAMADIM: Saadet Partisi ile 2-3 kez görüştük ama maalesef netice alamadım.

BU YSK’NIN İŞİ: Bu, YSK ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vereceği bir karardır. Seçime girmesi, girmemesi noktasında bir sıkıntımız söz konusu değil.

BU SEÇİMLERDE YOK: Mühürlü-mühürsüz pusula noktasında artık böyle bir sorun bu seçimlerde yok, kalkıyor ortadan. Ana muhalefetin mühür noktasındaki yaklaşımıysa eğer burada sandık kurulundaki mühürden öte YSK’nın mührüdür. YSK zaten bunların hepsini, bu mühür işlerini bitirerek bunları torbalıyor, ilgili yerlere gönderiyor. Bu konularda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.