Erdoğan: Domuz yiyenler var, müdahale etmedik

Erdoğan: Domuz yiyenler var, müdahale etmedik

BM toplantısı için gittiği ABD'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en fazla nefret söylemine Müslümanların maruz kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkiye ve Pakistan ortak ev sahipliğinde düzenlenen ‘Nefret Söylemiyle Mücadele’ temalı etkinlikte konuştu.

Azad Keşmir’in adeta bir açık hava hapishanesine döndürülmüş vaziyette olduğunu belirten Erdoğan, “Barış dini olan İslam’ı terörle bir araya getirmek, çok büyük bir iftiradır, ahlaksızlıktır. Böyle bir şey kabul edilemez. Türkiye olarak yükselen İslam düşmanlığı, ırkçılık, nefret söylemiyle etkin mücadele yönündeki çabalara öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

NEFRET SÖYLEMİ FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL: Nefret söylemleri, günün her saatinde sosyal medyada, TV programlarında normalleştiriliyor. Günümüzde nefret söylemine, kutsal değerlere hakarete en fazla maruz kalanlar Müslümanlardır. Müslüman kadınlar sırf başörtüsü taktıkları için sokakta, çarşıda, işyerlerinde tacize uğruyor. Nefret söylemi, fikir özgürlüğü parantezine asla alınmamalıdır.

DOMUZ ETİ YİYENLER VAR: Şu anda Azad Keşmir adeta bir açık hava hapishanesine döndürülmüş vaziyettedir. Herkesin vejeteryan olması beklenemez. Sen nasıl inek eti yersin? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Biz de inek eti yiyoruz. Bir taraftan inanç özgürlüğü diyeceksiniz, benim inancımın gereği bu değil. Ben senin inancına saygı duyuyorum. Sen benim inancıma niye saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var biz bunlara müdahale etmedik, etmeyiz. Onun inancının gereği odur yiyebilir bizi çok da ilgilendirmez. BM’de nefret söylemine ilişkin veri tabanı oluşturulması fikrini destekliyoruz. Bütün devlet kurumlarına bu konuda (Azad Keşmir) önemli görevler düşüyor. Hem devletlerarası hem de bölgesel ve küresel nitelikli uluslararası örgütler nezdinde gerçekleştirilen somut girişimler daha etkin hale getirilmelidir.

İSLAM’I TERÖRLE BİR ARAYA GETİRMEK AHLAKSIZLIKTIR: Barış dini olan İslam’ı terörle bir araya getirmek, çok büyük bir iftiradır, ahlaksızlıktır. Böyle bir şey kabul edilemez. Türkiye olarak yükselen İslam düşmanlığı, ırkçılık, nefret söylemiyle etkin mücadele yönündeki çabalara öncülük etmeye devam edeceğiz. Ben Başbakan olarak İsrail’e gittim. İsrail’den Filistin tarafına geçerken eşimle arabada yarım saat sınırda bekletildim. Niye bekletildiğimi anlayamadım. Resmi ziyaret için Tel Aviv’deyim. Oraya geçerken başıma bu olay geldi. İşte İsrail’in devlet liderlerine yaklaşımı budur. Kimi beğeniyorlarsa onun için kapılar açıktır, beğenmiyorlarsa kapılar kapalıdır. Hiçbir zaman samimi değildirler. Yeni Zelanda’daki terör saldırısı sonrası gerekli adımları atmak zorundayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.