Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını eleştirdi

Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını eleştirdi. Türkiye Gençlik Zirvesi'nde gençlere seslenen Erdoğan "Burs değil, kredi al, bedavacılığa alışma" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşma yaptı.

KYK tarafından lisans ve yüksek lisans öğrencilerine verilen burslara değinen Erdoğan “Şu anda 81 vilayetimizin tamamında hamdolsun üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği arttırmamız lazım, buna gayret etmemiz lazım. Burs değil, kredi al, bedavacılığa alışma…” dedi.

Danıştay’ın aldığı ‘Öğrenci Andı’ kararına da değinen Erdoğan “Danıştay’ın Andımız kararını iyi niyetli görmüyorum. Danıştay’ın kararı sonrası tartışmalar, bizim kararlılığımızı pekiştirmiştir. Bu metin, ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir.” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

81 VİLAYETTE ÜNİVERSİTELERİMİZ VAR: Politika kurullarından birisinin bünyesinde, gençlerle ilgili bir alt çalışma grubu oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında hamdolsun üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği arttırmamız lazım, buna gayret etmemiz lazım. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu ve nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini hazırlamaktır.

DONANIMLI GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ: Rami Kışlası’nı Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz. 2002’de sadece 9 olan gençlik merkezi sayımızı 286’ya, 1575 olan spor tesisi sayımızı 3567’ye ulaştırdık. Biz, ‘gençlik geleceğimizdir’ demekle kalmadık, kalmıyoruz. Geleceğimizi sağlıklı bir zeminde inşa etmek, donanımlı gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

TÜRKÇE EZANLA AYNI METİNDİR: Danıştay’ın ‘Andımız’ kararı sonrası sosyal medyada paylaşılanlar kararlılığımızı daha da artırmıştır. Bu metin bu ülkede ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Metne baktığın zaman bu milletin kendisini kültür medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bizim andımız İstiklâl Marşı’dır ve İstiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.