Erdoğan: Danıştay'dan müsaade alacaksak ben durmayayım

Erdoğan: Danıştay'dan müsaade alacaksak ben durmayayım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'deki Danıştay Sempozyumunda açıklama yaptı. Danıştay'ın 'Öğrenci Andı' kararını eleştiren Erdoğan 'Danıştay bana bunu nasıl izah edecek?' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’deki Danıştay Sempozyumunda açıklamalarda bulundu.

‘Öğrenci Andı’ kararı üzerinden Danıştay’ı eleştiren Erdoğan, “Türkiye uzun yıllar milli iradeyi esir alan vesayetçi yapıdan kurtulmuş, gerçek demokrasiye geçiş konusunda tarihi bir adım atmıştır. Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi devam edemez. Bazı uygulamalar görüyorum ki çok başlılığa doğru bir süreç var. Danıştay bana bunu nasıl izah edecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Danıştay’a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti;

DANIŞTAY İKİ YIL BEKLETTİ: Ben damdan düştüm bunları bilirim. İzmir Limanı’nı özelleştirme kararımızı Danıştay 2 yıl bekletti. Alacak isim vazgeçti. Türkiye 1 milyar dolar zarar etti. Bunun hesabını kim verecek? Yargı organlarının kanuni çerçeveye bağlı kalarak hareket etmesi çok önemlidir. En ufak bir ihmal ya ihlal, milletimizin yargıya güvenini azaltacak, yönetimde ciddi zararlar açabilecektir.

16 YILDIR MÜCADELESİNİ VERİYORUM: Yargı, kararını verirken yetkilerini aşmamaya yönelik adımlar atmalı. Karar verirken yasaya uygunluk değil, yasa koyucu gibi karar vermek asla doğru değildir. Yerindelik görevi idareye mi ait, yargıya mı ait? Ben bunun kavgasını 16 yıldır veriyorum. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor. Danıştay, 2013’ten 2018’e kadar neredeydi? Ne için ant konusu kararını şimdi veriyorsunuz? Şimdi mi aklınıza geldi.

ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ? Şu anda Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini hazırlamadan önce, Danıştay’dan bunu soracak, izin alacaksak ben bu makamda durmayım, çekiyim gideyim. Kusura bakmayın yanımda bunca hukukçu var. Bunlara bu devlet niye bu maaşları ödüyor. Gelip yan gelip yatın diye ödemiyor ki… Öyleyse kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor.  Danıştay And ile karar veriyor, 5 yıldır neredeydiniz? Niye şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi? Biz alkışlanması gerektiği zaman alkışlarız, yanlış olduğu zaman söylemek durumundayız. Millet tokat atması gerektiği zaman bana atıyor, yuhlaması gerektiği zaman bizi yuhluyor, sizi değil. Biz de sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.