Erdoğan: Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında, Osmanlı ve Selçuklu'nun devamıdır

Erdoğan: Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında, Osmanlı ve Selçuklu'nun devamıdır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet Selçuklu'nun Osmanlı'nın bir devamı mesafesindedir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kocaeli adaylarını tanıtım töreninde konuştu.

Erdoğan, “Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet Selçuklu’nun Osmanlı’nın bir devamı mesafesindedir. Bunu farklı olarak telakki etmeye çalışanlar öyle anlatmaya çalışanlar var ama bu yanlışa biz asla düşmedik düşmeyeceğiz. Rabbim inşallah bizlere, gerek Selçuklu’da gerek Osmanlı’da gerek Cumhuriyet’in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarih yazmayı nasip etsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Kocaeli’de, ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 23 bine yakın. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin. Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 20 bin” dedi.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti;

Hükümetlerimiz döneminde Kocaeli’ye yaptığımız yatırım 27 katrilyon lira. Bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Kocaeli’de, ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 23 bine yakın. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin. Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 20 bin. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı Kocaeli’den geliyor. Osmangazi Köprüsü’nü ülkemize kazandırdık.

ADRESLERİ BULUP KAYITLARINI YAPIN: Tüm il ve ilçe başkanlarına talimat veriyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri olmayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize, ilçemize gelmiş üyelerini hemen kayda geçireceksiniz. Oy verme hakkı olan her gence ulaşıp onları bilgilendireceksiniz. Kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz.

DALGALANMA YERİNİ İSTİKRARA BIRAKTI: Dövizi ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye kalktılar. Açıklanan her veri ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bıraktığını gösteriyor. Cari işlemler açığı son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Kredi kartı borcu olanından esnafımıza her kesime desteğimizle vatandaşımızın yanında yer aldık. Son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da patinaj yaparak eski günlere geri döneceğiz. Biz milletimizi bir üst lige çıkarmaya kararlıyız.

KADİM DAVALARIMIZDAN ESER KALMAZDI: Türkiye eski Türkiye olsaydı Suriye’de o terör koridoru kurulmuştu. Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz, dünyadan sivil toplum temsilcileri, akademisyenler söylüyor.

AK Parti’nin Kocaeli adayları şu şekilde;

Başiskele: Yasin Özlü

Çayırova: Bünyamin Çiftçi

Darıca: Muzaffer Bıyık

Derince: Zeki Aygül

Dilovası: Hamza Şayir

Gebze: Zinnur Büyükgöz

Gölcük: Ali Yıldırım Sezer

İzmit: Azize Sibel Gönül

Kandıra: Adnan Turan

Karamürsel: İsmail Yıldırım

Kartepe: Mustafa Kocaman

Körfez: Şener Söğüt

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.