Erdoğan: Cumhurbaşkanı adayları denizdeki balıklar gibi

Erdoğan: Cumhurbaşkanı adayları denizdeki balıklar gibi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği üyelerine seslenen Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklerin ülkelerindeki siyasi partilerde aktif rol almasını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6’ncı Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Konuşmasında Avrupa ülkelerini eleştiren Erdoğan, “Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığı bir dönemde Bosna Hersek, bizlere burada bir araya gelme imkanı sağlayarak, sözde değil özde demokrat olduğunu göstermiştir. Bosna Hersek halkı attığı bu adımla kardeşliğimizin hala sürdüğünü ve gelecekte de devam edeceğini ispatlamışlardır” dedi.

“Ecdadımız bin yıldır Avrupalıdır” diyen Erdoğan, “Anadolu’ya gelen atalarımızın ilk işi Boğaz’ı geçip, Avrupa içlerine yürümek olmuştur. Osmanlı’nın yıkılışının ardından Trakya’ya kadar çekilmiş olmamıza rağmen, Avrupa’yla ilişkilerimizi hep sürdürdük” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

TARİHİMİZİ YOK SAYAN ANLAYIŞI YIKTIK: “Her ne kadar birileri bizi ayırmak için ellerinden geleni yapsa da, altını çizerek söylüyorum, başaramayacaklar. Tek parti CHP’si döneminde, milletimizin tarihiyle bağları koparılmaya çalışıldı. Çocukluğumuzdaki ders kitaplarında, Anadolu’da binlerce yıl önce yaşamış uygarlıkları öğrenirdik. Sonra birden 20’ci yüzyıla gelirdik. Aradaki bin yıllık dönem neredeyse yok sayılıyordu. Tarih derslerindeki Selçuklu ve Osmanlı bahisleri dahi bile bize afaki bir konu gibi anlatılırdı. Medeniyetimiz ve tarihimizin binlerce yıllık mirasını yok sayan bu anlayışı biz yıktık. Milletimizi yeniden geçmişiyle, değerleriyle buluşturduk.”

YAŞADIĞINIZ ÜLKENİN VATANDAŞLIĞINI ALIN: “Üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri de sizler, yani Avrupalı Türklersiniz. Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın. Almam demeyin. vatandaşlığa izin veren ülkelerde zaten sorun yok. Bu konuda çifte vatandaşlığa izin vermeyen ülkelerde, mavi kart başta olmak üzere hiçbir hakkınızı kaybetmeyeceğiniz formülleri geliştirdik. Kardeşlerim, dininize ve dilinize sahip çıkın. Bunları kaybettiğinizde kaybolursunuz. Çocuklarınıza anadillerini en iyi şekilde öğretmelerinin yanında bulunduğu ülkelerin en iyi eğitimini almasını sağlamayan çalışın. İyi Türkçe bilmeyen, diğer dilleri de iyi bir şekilde öğrenemez, konuşamaz, kullanmaz.”

ÇALIŞMA ANLAYIŞINI KÖKTEN DEĞİŞTİRDİK: “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarıyla hemhal olmak üzere, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ismiyle bir teşkilat kurduk. 19 yıl önce dünya genelinde 12 büyükelçiliğimiz vardı. Hamdolsun şimdi bu sayı 41’e yükseldi. Büyükelçiliğimizin olmadığı ülke inşallah kalmayacak. Büyükelçiliklerimizdeki ve konsolosluklarımızdaki çalışma anlayışını, Türkiye’deki devletin yönetim zihniyetindeki dönüşüme uygun şekilde kökten değiştirdik, değiştiriyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın işlemlerini elektronik ortamda yürütebilmesini temin ettik. Seçme hakkınızı kullanabilmeniz için gümrükler yanında, yurt dışı temsilciliklerimizde de sandıklar kurduk.”

DÖVİZLE ASKERLİKTEKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ: “Dövizle askerliği 6 bin eurodan bin euroya düşürmekle kalmadık, 38 yaşını aşmış ancak dövizle askerliğe başvurmamış kişilerin sorunlarını da yakında çözüyoruz. Yurt dışındaki Türkçe yerel medyayı güçlendirmek için Basın İlan Kurumu’nun yurt dışındaki Türk medyasına ilan ve reklam vermesinin önünü açacağız. Kimse kirli propagandalara aldırış etmesin. TRT Türk yeniden yapılandırılarak, yurt dışındaki vatandaşlarımızla daha geniş hizmet sunacak. Yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın ülkemizde yarı zamanlı çalışabilmesi konusunda seçimlerin hemen ardından bu konuda beklediğiniz adımları atmaya başlıyoruz.”

TÜRKLER NE KADAR BİRLİK OLURSA GÜÇLÜ HALE GELİRLER: “Kardeşlerim, birlikten güç doğar. Avrupalı Türkler kendi aralarında ne kadar birlik içinde olurlarsa o kadar güçlü hale gelirler. Bugün kimi Avrupalı ülkeleri ülkemize ve şahsımıza karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergiliyorsa, bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır, bunu böyle biliniz. Avrupa ülkelerine gittiğimizde kaldırımın bir tarafında Türk bayraklarıyla, diğer tarafta örgüt paçavralarıyla karşı karşıya gelen kabalıklarla karşılaşıyoruz. Geçen hafta İngiltere’de, Karadenizli bir bacım, elindeki Türk bayrağı, PKK’lı teröristler onun elinden Türk bayrağını almaya yeltendiler. Ama o benim bacım, Nene Hatun, Şerife Bacı oldu, Türk bayrağını o şerefsize, o alçağa kaptırmadı. Bu alçakların bizim hanım kardeşlerimize bile gücü yetmez, bırakın erkeklerle uğraşmayı.”

ÜLKENİZDEKİ PARTİLERDE AKTİF ROL ALIN: “Avrupa devletlerindeki parlamentolarda ülkemize en büyük husumeti Türk kökenlilerin gösteriyor olması bize karşı kurulan tuzağın nerelere varmış olduğunu gösteriyor. İnşallah bu oyunu bozacağız. Sizlerden ricam, yaşadığınız ülkelerdeki siyasi partilerde aktif şekilde rol almanızdır. O parlamentolarda ülkemize hainlik edenler değil, sizler yer almalısınız. Türk toplumu bu güce sahiptir. Yeter ki aramızdaki küçük farklılıkları, büyük hedeflere yürümenin önüne bir engel olarak koymayalım.”

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI BALIK GİBİ: “Her ne kadar cumhurbaşkanı adayı bazıları, Türkiye’de neler olup bittiğini bilmese de onlara adres olarak ben sizi veriyorum. Bizim ülkemizde yaşayan cumhurbaşkanı adayları, denizdeki balıklar gibi, anlamazlar. Onları ancak denizden karaya attığın zaman, o zaman denizin kıymetini anlarlar. Dün Marmaray mı vardı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü mü vardı, Osmangazi Köprüsü mü vardı?”

TÜRKİYE KURTULUŞ SAVAŞI VERİYOR: “Şahsımıza yönelik gibi gözüken, ama aslında milletimize ve devletimize diz çökertmeyi, istiklalimize ve istikbalimize diz çöktürtmeyi hedefleyenler bu saldırılarda milletimizin dik duruşuyla avuçlarını yaladılar. Ülkemize gören tuzağı en iyi gören milletimiz oldu. Sizler inanıyorum ki bunun farkındasınız. Türkiye, bu dönemdeki mücadelesiyle ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Önce darbecileri, teröristleri, onların gizli açık destekçilerini durdurduk. Ardından Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile terör koridorunu delik deşik ettik. Ülkemize silah doğrultan son teröristi de imha edene kadar bize durmak yok, bu böyle biline.”

ŞER İTTİFAKINA KARŞI BİZİMLE MİSİNİZ?: “Normal şartlarda yolda karşılaşsalar, birbirlerine selam vermeyecek olanlar, el ele kol kola birleşip karşımıza dikildiler. Biz ise 16 yıldır olduğu gibi bugün de sadece ve sadece milletimizle yürüyoruz. Bu yolculuğu yerli ve milli olan herkesle birlikte sürdürdük. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhur İttifakı’nı kurduk ve Büyük Birlik Partisi de bize katıldı. Yerli ve milli olan herkese kapımız açık. 24 Haziran seçimleri için bir kez daha sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Öyle bir cevap verin ki, Almanya’dan, Fransa’dan, Belçika’dan duyulsun. Şer ittifakına karşı bizimle yürümeye var mısınız? Avrupalı Türklerin gücünü tüm dünyaya göstermeye var mısınız?”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.