Erdoğan: CHP 3 'ç' demektir... Çöp, çamur, çukur

Erdoğan: CHP 3 'ç' demektir... Çöp, çamur, çukur

AK Parti, Ankara Spor Salonu'nda düzenlediği toplantıda seçim manifestosunu açıklarken, belediye başkan adaylarını da tanıtıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "CHP 3 'ç' demektir... Çöp, çamur, çukur" dedi.

AK Parti Seçim Manifestosu’nu bugün açıklıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı manifestoyla birlikte seçim startı da verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu önünde bekleyenlere yaptığı konuşmada, “CHP 3 Ç demektir. Çöp, çamur, çukur…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biraz sonra inşallah 31 Mart yerel seçimlerinin manifestosunu açıklayacağız. Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yerel seçimlere, partimiz MKYK, MYK yoğun bir çalışmayla hazırlandı. Şu anda da bu hazırlıkların neticesinde bu yerel seçimlerde hangi çerçevede neler yapacağız bunlarını hazırlıklarını bitirdik” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerel seçimde İstanbul’dan yola çıkarken 3Ç demiştik, çöp, çukur, çamur. Niye CHP demek çöp demektir, çamur demektir, çukur demektir. Biz bunları yok ettik, modern şehirler meydana getirdik. İstanbul’da Binali Bey’le bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. Ankara’da Mehmet Özhaseki kardeşimizle bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. İzmir’de de Nihat Zeybekci kardeşimizle İzmir’i çok farklı bir şehir haline getireceğiz. Bütün büyükşehirlerde, illerde Cumhur İttifakı olarak yeni bir süreç başlatacağız.  Bir tarafta zillet ittifakı, öbür tarafta Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı’yla; PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP, malum partilere 31 Mart’ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?”

ERDOĞAN SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim manifestosunu açıklayacağı, Ankara Spor Salonu’na eşi Emine Erdoğan’la geldi.  Sözlerine yerel seçimlerde yarışacak adaylarına başarılar dileyerek başlayan Erdoğan, “AK Parti’yi sandıkta açık ara birinci parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum. Milli iradenin üstünlüğüne yürekten bağlı bir parti olarak, 31 Mart’ta sandıktan çıkacak sonucun milletimize hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Erdoğan, devamında partisinin seçim manifestosunu açıklamaya başladı;

BELEDİYELERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ: Şehri emanet görmek, emanet almak ancak gönül sahibiyse olur, gönüllere girerek olur. O zaman gönülden gönüle köprü kurulur. İnsan tüm mahlukata gönlünü açar, gönül şehirleri kurulur. Gönül tevazudur, gayrettir, samimiyettir, Rahman’ın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir, şehir de bunların mekanıdır.  AK Parti olarak şehirlerimize ve belediyelere çok büyük önem veriyoruz. Ülkemizde şehir olarak ifade edebileceğimiz illerde nüfus yüzde 50’yi aştı. Şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken, gelir dağılımı da bozuluyor. Yapay zeka gibi yeni teknolojiler kimi belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Ekolojik tahribat dünyayı daha çok tahrip ediyor.

NASIL OLDU DA BÖYLESİNE HOYRAT BİR ANLAYIŞA SEVK OLDUK? Son iki asırda çarpık kentleşmeden, çevre kirliliğinden terör olaylarına pek çok olayla boğuşan dünyamız çok ciddi bir yol ayrımına gidiyor. Bu bizi belediye hizmetlerinde daha çok düşünmeye sevk ediyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz.  Nasıl oldu da böylesine zevkli bir medeniyet müktesabatından, böylesine hoyrat bir anlayışa sevk olduk. Bize göre bireysel hırslar elinde şekillendirilmesi yatıyor. Milletin değerlerine sahip çıkmayanın şehirclik mirasına sahip çıkması işin tabiatına aykırı olurdu.

KADİM ŞEHİRLERİMİZ KENDİNİ BU HASTALIKTAN KURTARAMADI: Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan, vizyonsuz, öngörüsüz, kifayetsiz, plansız, istikrarsız, umursuz, hastalıklık zihniyetler elinde oyalanmıştı. Kadim şehirlerimiz dahi bu hastalıktan kendini kurtaramadı. Bizler tüm siyasi hayatı bu çarpıklıklarla geçen AK Parti kadroları olarak ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve hatalarımız elbette olmuştur ama tüm samimiyetimiz ve gücümüzle ülkemizi maddi ve manevi medeniyet değerleriyle buluşturmak için çalıştık.

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ: Şuna inanıyorum; bizimkisi bir aşk hikayesidir. Sevdiğinizde yok olursanız aşk olur. Belediyelerde başlayan bu büyük yürüyüşümüz sürekli gelişerek sürmüştür. Bu süreçte şehirlerimizi mazisiyle barışık ve geleceğe kucaklayacak hizmetlere kavuşturmak amacıyla hem belediyelerde hem merkezi idari kuruluşlarda ter döktük. Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat üzerinde hizmet ortaya koyduk.  Hedefimiz önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından oyunu almaktır. Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz. 31 Mart’tan başarıyla çıkmak için geçmişte yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Yeni projeler geliştiriyoruz. Tıpkı ülkemizin diğer projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.