Erdoğan: Beni konuşturmayarak intihar ediyorsunuz

Erdoğan: Beni konuşturmayarak intihar ediyorsunuz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesi sırasında gurbetçilere miting yapmasına izin vermeyen Almanya'yı eleştirdi: Beni konuşturmamak intihar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gideceği Almanya’da kendisine ‘gurbetçilere’ konuşma izni verilmemesini haftalık Alman gazetesi Die Zeit’a değerlendirdi. Erdoğan, ‘Almanya’nın konuşmasına izin vermeyerek intihar ettiğini’ savundu.

Die Zeit’ın yayın yönetmeni Giovanni di Lorenzo’ya konuşan Erdoğan, “Almanya’nın bu hatayı düzeltmesi gerekiyor” dedi. Die Zeit, Erdoğan’ın cuma günü başlayacak G-20 zirvesi öncesi ‘tonunu sertleştirdiği’ yorumunu yaptı.

‘MERKEL’İN DENİZ YÜCEL’LE İLGİLENMESİ TUHAF’

Erdoğan, hapisteki Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel hakkında da açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in konuyla bu kadar yakından ilgilenmesini ‘tuhaf’ bulduğunu söyledi.

‘TERÖRİSTLERİ BARINDIRAN ÜLKE’

Erdoğan, Almanya hükümetini Gülen destekçilerinin iadesine ilişkin tavrı nedeniyle eleştirip, iadeler gerçekleşmediği sürece Almanya’yı ‘teröristleri barındıran bir ülke’ olarak göreceklerini söyledi.

‘MERKEL’LE ŞAHSİ SORUNUM YOK’

Öte yandan, ikili ilişkilerin önemine de değinen Erdoğan, Merkel’le şahsi bir sorunu olmadığı vurgusu yaptı.

zeit.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.