Erdoğan: Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyor, daha çok yanacaksınız

Erdoğan: Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyor, daha çok yanacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerini eleştirdi. "Avrupa ülkeleri huzur içinde yaşıyor olmalarını Türkiye'nin 4 milyon sığınmacıyı misafir etmesine borçludur" diyen Erdoğan, "İşte Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyor. Daha çok yanacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” programına katıldı.

İhracatın katma değerinin yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz ay itibarıyla ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artarak 15 milyar 273 milyon dolara ulaşırken, ithalatımız yüzde 14,6 azalarak 18,1 milyar dolara geriledi. Böylece dış ticaret açığımız yüzde 57,8 azalarak 2 milyar 831 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı geçen yılın nisan ayında yüzde 68,3 iken bu yıl aynı oran yüzde 84,4’e yükseldi” dedi.

‘BUNLARI PAŞA KEYFİ İSTİYOR DİYE KÜÇÜLELİM Mİ?’

“İstedikleri kadar birliğimize, beraberliğimize, ekonomimize, sınırlarımıza saldırsınlar” diyen Erdoğan, “İstedikleri kadar tuzaklar kursunlar, bu tür operasyonlar sadece bizim hedeflerimize ulaşma azmimizi daha da perçinler, bizi mücadelemizde daha da güçlü kılar” diye konuştu.

Türkiye’nin rekabet ettiği kesimlerin rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, “Neymiş? Avrupa Birliği’ne tam üye olmak için çok fazla büyükmüşüz. Yani şimdi bunlar böyle istiyor diye, bunların paşa keyfi öyle istiyor diye biz küçülelim mi? Herhalde ben boşuna en az 3 çocuk demiyorum. Daha büyüyeceğiz. Ne kadar büyürsek bilesiniz ki o kadar güçlü olacağız” ifadelerini kullandı.

‘HÂLÂ KAFALARINDA TÜRK BAHARI ÖZLEMİ VAR’

“Avrupa ülkeleri hâlâ huzur içinde yaşıyor olmalarını, Türkiye’nin 4 milyon sığınmacıyı kendi topraklarında misafir etmesine borçludur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hani söz vermiştiniz, 3+3 milyar Avro bize ödeyecektiniz, ne oldu? Bunlar dürüst değil, bunların hayatı yalan. Para pulu bir kenara bıraktık. Ülkemizin Suriyeli topraklarını yeniden güvenli hale getirme çabalarına destek bulamıyoruz. Hâlâ kafalarında bir Türk baharı özlemi var. Halbuki onların girdiği her yer karakışa dönmüştür. İşte Avrupa şehirleri cayır cayır yanıyor. Daha çok yanacaksınız. Suriye’yi önce bataklık hale getirip sonra bundan şikayet edenler şimdi de ülkemizin sınırlarını bir terör koridoruyla kuşatmaya çalışıyorlar. Şimdi 100 yılın projesi diye bir şey çıkardılar. Bu proje tamamen Orta Doğu’yu karıştırma projesidir. Böl, parçala, yut mantığının yeni bir jargonla uygulamasıdır. Türkiye olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Suriye’de ülkemize yönelik hiçbir tehdide izin vermeyeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.