Erdoğan: Avrupa bize hâlâ çalım atıyor

Erdoğan: Avrupa bize hâlâ çalım atıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin üyeliği konusundaki tutumunu "katlanılabilir bir şey değil" diyerek eleştirdi. Erdoğan, "AB üyeliği hedefimiz. Avrupa bize hâlâ çalım atıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Geleneksel Büyükelçiler İftarı”nda konuştu

“Tüm çabalarımıza rağmen terör ve yükselen aşırı akımlara karşı mücadeledeki çifte standartlı yaklaşımın devam ettiğini görüyoruz” diyen Erdoğan, “PKK/YPG terör örgütüne Avrupa’nın dört bir yanında müsamaha gösteriliyor, hatta her türlü destek veriliyor. Diğer yandan FETÖ terör örgütünün elebaşı ve mensupları Amerika’da bir malikanede rahatça hayatlarını sürdürebiliyor. DEAŞ ile mücadelesinde ülkemize yeterince destek vermeyenler, sığınmacılar konusunda da tüm yükü üzerimize yıkmışlardır” ifadelerini kullandı.

Irkçı, ayrımcı, İslam karşıtı saldırılar karşısında tutarlı ve güçlü tepki gösterilmediğini söyleyen Erdoğan, “Haksız muamele, önyargılı yaklaşımlar, basmakalıp genellemeler, ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve nefret söylemlerinin küresel düzeyde en büyük mağduru Müslümanlardır. İslam karşıtı fikirlerin önünü kesmek için öncelikle bunların destekçilerinden hesap sorulması şarttır” dedi.

ABD’nin YPG’ye silah yardımı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Şu anda biz onlarla mücadele veriyoruz. Sığınaklar, barınaklar, tüneller vesaire bütün bunlar Suriye’nin kuzeyinde yer altında açılmış durumda. Bu tür eylemler bireysel görülerek veya ‘Bunlar terör örgütü değil, sıradan örgütler’ denilerek geçiştirilemez. Aksi takdirde yakın bir gelecekte dünyamız hiç kimsenin güvende olmadığı, huzurlu yaşayamadığı bir yer haline dönüşmeye mahkumdur” diye konuştu.

‘SINIRIMIZIN DİĞER BÖLGELERİNİ DE TEMİZLEYECEĞİZ’

Suriye’deki iç savaşın sona ermesi için Cenevre ve Astana görüşmelerinde katkıda bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sadece bunlarla kalmayıp sahada inisiyatif de aldık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarımızla toplamda 4 bin kilometrekarelik bir alanı teröristlerden temizleyerek bölge halkını zulümden kurtardık. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere 320 binden fazla Suriyeli kardeşimiz gönüllü olarak döndü. İnşallah yakında Suriye’nin sınırlarımız boyunca uzanan diğer bölgelerini de teröristlerden temizleyecek ve ülkemizde yaşayan 4 milyona yakın sığınmacının huzur içinde evlerine dönebilmelerine imkan sağlayacağız.”

‘İSRAİL’İN BASIN KURULUŞLARINI BOMBALAMASINA TEPKİ GÖSTERMEDİLER’

Filistin sorununa da değinen Erdoğan, “Son 2 yılda Kudüs ile ilgili uluslararası hukuka aykırı ve kutsal değerleri hiçe sayan pek çok adım atıldı. İsrail’in yönetimi, Gazze’de işlediği cinayetlerin gündeme gelmemesi için bizim medya kuruluşlarımızın da arasında bulunduğu basın yayın organlarını bombalamaktan çekinmiyor. Basın özgürlüğü konusunda sözüm ona hassasiyet sahibi ülkeler ve kuruluşlar ise bu saldırılar karşısında hiçbir tepki göstermedi, göstermiyor” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu bina savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yıkılmıştı.

‘DOĞU AKDENİZ’DE OLDUBİTTİYE GÖZ YUMMAYACAĞIZ’

Doğu Akdeniz’de de huzur ve güvenliğin tesisi için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de istikrar ancak Türkiye’nin ve KKTC’nin hak ve çıkarlarının gözetilmesiyle mümkündür. Bu bölgede yapılmaya çalışılan oldubittilere göz yummayacağımızı, ilgili tüm tarafların gördüğüne inanıyorum. Biz tüm sorunlarımız gibi bu konuyu da karşılıklı görüşme, diyalog ve iş birliği yoluyla çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

NATO’YA ELEŞTİRİ: BÖYLE ORTAKLIK OLMAZ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşların insanlığı ilgilendiren sorunlara etkin çözüm sunamadıkları için inandırıcılıklarını yitirdiklerini belirten Erdoğan, acil ve kapsamlı reform ihtiyacının her geçen gün daha önemli hale geldiği ifade etti.

Türkiye’nin insani yardımların milli gelire oranı açısından dünyada ilk sıralarda yer aldığını ve dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

“Müttefiklerimizle ilişkilerimizi, müttefikliğin ruhuna yakışır şekilde ilerletmek istiyoruz. Biz NATO üyesiyiz. Öyleyse diğer NATO üyelerinin bize yanlış yapmalarını bizim kabullenmemiz mümkün değil. Zira hem NATO üyesi olacaksın, NATO’da stratejik ortak olacaksın, ondan sonra size yaptırım konuşulacak. Bu anlaşılabilir bir şey değil. Böyle ortaklık olmaz. Güvenlik politikamızın en önemli dayanağı olan NATO ittifakına 60 yıla aşkın süredir son derece önemli katkılar sunuyoruz. Aidatsa bütün ödemelerini Amerika’dan sonra ikinci, bilemedin üçüncü sırada yapan biziz ve bu konularda bayağı hassasız. Bütün bunlarla beraber NATO’da nerede ülkemize, askerimize, ordumuza bir görev verildiyse bunu dört dörtlük yerine getiren yine biziz. Avrupa Birliği üyeliği bizim için başından beri stratejik bir dış politika hedefi oldu, olmayı da sürdürmekte ama AB hala bize çalım atıyor. Bunlar tabii katlanılabilir bir şey değil.”

İftara 94’ü büyükelçi olmak üzere 119 büyükelçilik mensubu ile İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Arap Devletleri Ligi Temsilciliği, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu, D-8 Sekreteryası, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi temsilcilerinin bulunduğu 200’e yakın davetli katıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.