Erdoğan: Artık zehir evin içinde

Erdoğan: Artık zehir evin içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojik gelişmelerin günlük hayat üzerindeki etkilerini eleştirdi. Erdoğan, "İnternetler eve yerleşti. Artık zehir evin içinde. Bu tehlikeden kurtulmamız lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen TÜBİTAK Ödül Töreni’nde konuşuyor.

Erdoğan, şunları söyledi: “İlkokula giderken alfabemizde ‘yat, yat, uyu; uyu uyu yat’ ile yetiştirildik. Tam aksine oku oku, çalış çalış demeliydik. İman varsa imkan da vardır. İnsanı büyük yapan cüssesinin değil, düşüncesinin yüceliğidir. Şu anda petrolü olanları görüyoruz. Parası olanları da görüyoruz. İnanın biz onların çok çok üzerindeyiz. Kudüs konusunda dolarlar dünyayı satın alabildi imi alamadılar. Bu kadar tehdit salladılar tek tek telefonların başına oturdular, dünyayı aradılar. Ama 128 ülke dünya devini tersledi. Hakikat yerini buldu.”

‘BU TEHLİKEDEN KURTULMAMIZ LAZIM’

Teknolojik gelişmelerin günlük hayat üzerindeki etkilerine değinen Erdoğan, “İnternet kafeler vardı, şimdi iş ne yazık ki evlerde kurulur hale geldi. Artık internetler eve yerleşti. Yani zehir evin içerisine girmiş vaziyette” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti

“Şimdi bu tehlikeye karşı hocalarımız, anne babaları uyarmak durumunda. Bu tehlikeden kurtulmamız lazım. Bu çok ciddi bir uyuşturucu müptelasıdır. Uyuşturucu müptelası olmaktan gençliğimizi kurtarmamız lazım. Teknolojinin, uyuşturucu müptelası olmaya gençliğimizi sevk etmesi, şu anda en büyük tehlikemiz. Bu noktada çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. 2 yaşında çocuk bakıyorsunuz, elindeki telefonla nasıl oynuyor. Duygular elimizdeki telefonun esiri haline gelmişse bu bizim için ciddi bir tehdittir. Buna karşı tavrımızı almamız lazım.”

‘TANKIN ALTINA ALAN GENCİ YURT DIŞINA GÖNDERDİM’

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Erdoğan, şöyle dedi: “15 temmuz gecesi göğsünü namlulara siper eden hele hele kendini tankın altına atacak kadar inançlı bu gençlerin yapamayacağı hiç bir şey yok. Ben bu gençlere inanıyorum. Bu genci yurt dışına gönderdim. Dil öğrenecek gelecek, yazılımcı, olarak da hizmet verecek.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum