Erdoğan Almanya'da salon konuşması yapmayacak

Erdoğan Almanya'da salon konuşması yapmayacak

Almanya'da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiyelilere hitaben konuşma yapmayacak. Erdoğan'ın Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Türkiyelilerle yapması planlanan buluşmanın da gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor.

Üç günlük resmi ziyaret için Almanya’da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ülkede yaşayan Türkiyelilere hitaben konuşma yapmayacağı açıklandı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Sözcüsü Refik Soğukoğlu ‘Cumhurbaşkanının büyük bir salonda konuşma yapmasının planlanmadığını’ söylerken, ‘Erdoğan’ın 29 Eylül’de Köln Merkez Camii’nin açılışında kısa bir konuşma yapmasının mümkün olduğunu’ belirtti.

Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Türkiyelilerle yapması planlanan buluşmanın da gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor. Almanya Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasında ‘Cumhurbaşkanlığı makamının söz konusu buluşmayla ilgili planlarının bulunmadığı’ belirtildi.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçtiğimiz hafta Berlin’e giderek Erdoğan’ın ziyareti için temaslarda bulunmuştu. Kalın, Erdoğan’ın konuşma yapması için yer arayışında olduklarını açıklamıştı.

BERLİN’DE ERDOĞAN KARŞITI PROTESTO DÜZENLENECEK

Erdoğan’ın Almanya’ya gelecek olması Sol Parti, Yeşiller ve Almanya için Alternatif’den (AfD) politikacılar tarafından eleştiriliyor. Erdoğan karşıtlarının 28 Eylül’de Berlin’de düzenlemeyi planladığı protesto gösterisine 10 bin kişinin katılması bekleniyor. (DW)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.