Erdoğan: Akdeniz'i yakmaya kimsenin hakkı yok

Erdoğan: Akdeniz'i yakmaya kimsenin hakkı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni’nde konuştu.  Erdoğan’ın gündeminde ABD ve Rusya arasında yaşanan Suriye gerilimi vardı. Suriye’yle ilgili gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız. Dün akşam Trump’la görüştük, bugün Putin’le görüşeceğim.Birlikte kimyasal katliamı nasıl durdururuz bunu konuşacağım” dedi

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde;

DÜN TRUMP’LA GÖRÜŞTÜK: Suriye’deki gelişmeler tüm dünya çapında bir güvenlik krizine yol açmıştır. Suriye’deki rejim bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Suriye’nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız. Dün akşam Trump’la görüştük, bugün Putin’le görüşecğim.Birlikte kimyasal katliamı nasıl durdururuz bunu konuşacağım. Suriye toprakları herkes için güvenli hale gelene kadar oradaki varlığımızı ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

SURİYE’YE GÜVEN VEREN TEK ÜLKEYİZ: Sınırlarımız boyunca ne DEAŞ, ne PYD tek bir teröristin bile varlığını tahdit olarak görüyoruz. Biz artık Suriye ve Irak’ta oynanan bu tiyatronun bir kenara bırakılmasını istiyoruz. Bu tiyatro yüzünden dünya yakın tarihinin en büyük tehdidiyle karşı karşıyadır. Kimsenin Akdeniz ve Suriye topraklarını siyasi ve askeri güç mücadele ateşinde yakmaya hakkı yok. Ne ABD  ile olan müttefikliğimizden ne de Rusya ile geniş alanda kurduğumuz stratejik ilişkilerimizden, ne de İran ile birlikte çalışmaktan  vazgeçme niyetimiz yoktur. Katil Esed rejimini destekleyenler, PYD’yi destekleyenler yanlış yapıyor. Suriye’de bulunduğu yere güven, huzur ve refah getiren tek ülke biziz. ”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.