Erdoğan, Ahmet Şık'ın paylaştığı dizeleri okudu

Erdoğan, Ahmet Şık'ın paylaştığı dizeleri okudu

Erdoğan, Beştepe'de yeni görevine başlarken yaptığı konuşmada Edip Cansever'den dizeler okudu. Aynı dizeleri Ahmet Şık, TBMM'de yemin edeceği gün, sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni görevine başlaması nedeniyle Beştepe’de düzenlenen törendeki konuşmasında Edip Cansever’in ‘Umuş’ şiirinden dizeler okudu.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını belirtirken, “Şairin dediği gibi “Bütün iyi kitapların sonunda, bütün gündüzlerin gecelerin sonunda meltemi senden esen, soluğu sende olan yeni bir başlangıç vardır” ifadesini kullandı.

HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık da TBMM’de yemin etmeden önce aynı dizeleri paylaşmıştı.

Milletvekili kaydını yaptırırken rozet almayan, gazetecilerin sorusu üzerine de “Bir tek rozetim olacak, onu da takınca görürsünüz” diyen Şık, haber takibi yaptığı sırada polis tarafından öldürülen Evrensel muhabiri Metin Göktepe ve annesi Fadime Göktepe’nin figürlerinin yer aldığı rozeti takacağını Twitter hesabından duyurmuştu.

Şık, rozetin görselini eklediği mesajında şunları yazmıştı:

Rozetim budur:
Mesleklerine ve hakikate sahip çıkıp yolumuzu açmak için mücadele edenlere Edip Cansever’in dizeleriyle…
“Bütün iyi kitapların sonunda
bütün gündüzlerin,
bütün gecelerin sonunda
meltemi senden esen
soluğu sende olan,
yeni bir başlangıç vardır.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.