Erdoğan: ABD'yle ilişkilere umutla bakıyoruz

Erdoğan: ABD'yle ilişkilere umutla bakıyoruz

ABD'nin ekonomik ilişkilerde tek taraflı adımların karşılık bulacağını söyleyen Erdoğan, "Tüm bunlara rağmen Amerika ile olan siyasi ve ticari ilişkilerimizin geleceğine umutla bakıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yönetiminin Türkiye menşeli bazı ürünlerine karşı korumacı adımlar attığına ve ek gümrük vergileri getirdiğine dikkat çekerek, “Ülkemiz için iki kat artırılan demir-çelik vergileri, yaptırımlar, soruşturmalar ve tabii ki kur hareketleri, mevcut yönetimin ülkemizi hedef alan adımlarından bazılarıdır. Tüm bunlara rağmen, Amerika ile olan siyasi ve ticari ilişkilerimizin geleceğine umutla bakıyoruz” açıklamasında bulundu.

New York’ta Türkiye- ABD İş Konseyi (TAİK)  ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansı’nda konuşan Erdoğan, dünyada ticaret savaşlarının yaşandığı kritik bir dönemden geçildiğini ifade etti.

Erdoğan konuşmasında ayrıca ABD’ye ‘FETÖ’ ve YPG konusunda eleştiriler yöneltti, “Mevcut yönetimdeki kimi çevreler, görüş ayrılıklarımızı tehdit, baskı ve şantaj diliyle çözebileceklerini zannediyor. Ancak bu olumsuz tavır, hem müttefiklerle ilişkilerde, hem de Amerika’nın dünyadaki konumunda ciddi bir erozyona yol açıyor. Biz bu anlayışın sonsuza kadar devam ettirilemeyeceğini düşünüyoruz. Demokrasinin, küresel istikrarın, uluslararası hukukun ve serbest ticaretin altını boşaltan bu tavır, zaten sürdürülebilir de değildir. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatan stratejik ortaklığımız, bu çalkantılı dönemin de üstesinden gelecektir. Amerika Birleşik Devletleri ile yakın dostluğumuzun, yönetimlerin tarzından bağımsız olarak, bu süreci de fırsata çevireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.