Erdoğan: ABD'nin teröre desteğini görmeme lüksümüz yok

Erdoğan: ABD'nin teröre desteğini görmeme lüksümüz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti öncesi açıklama: On binlerce TIR silah veriyorsunuz. Biz bunları paramızla alamıyoruz. ABD terör örgütlerine ücretsiz veriyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye uçmadan önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada, Suriye’ye yapılacak muhtemel bir harekatla ilgili olarak, “Bizim sınır boylarında hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. Bölgede DEAŞ adeta yok olma noktasına gelmiş vaziyette. 20-30 km. derinlikteki bölge terörden arındırılmalı. ABD ile karşı karşıya gelme arzumuz yok. Ama ABD’nin davetli olmadığı bir yerde PKK’nin yan kolları olan terör örgütlerine verdiği desteği görmezlikten gelme lüksümüz de yok. Bunu Trump’la defalarca paylaştım. On binlerce TIR silah veriyorsunuz. Biz bunları paramızla alamıyoruz. ABD terör örgütlerine ücretsiz veriyor. DSG, PKK’nın kollarını gölgeleyen bir kılıf, çadır bir örgüt” dedi.

Erdoğan Fox TV muhabirinin, Kılıçdaroğlu’nu kaynak göstererek sorduğu, “Tank palet fabrikası” sorusuna ise tepki gösterdi. Fox TV’yi yalan ve yanlı haber yapmakla suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun gerçeklerini söylemediğini iddia etti. Erdoğan, “Kılıçdaroğlu iddiasını ispatlamakla yükümlü” diye konuştu. İBB önündeki işçi eylemlerinin görmezden gelindiğini savunan Erdoğan Fox TV için “Murdoch sattı havası değişir dedik ama hiçbir şey değişmedi. Önce Fox’un yayın politikasını değiştirmesi lazım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ayrıca özel araçlarda da sigara içilemeyeceğini belirterek, “Ne öndeki şoför, ne arkada oturan içemeyecek” dedi. Erdoğan dudak alışkanlığı nedeniyle elektronik sigara kullanımı için de ‘hepsi hikaye’ diyerek ülkeye girişinin yasaklanacağını ifade etti. Erdoğan nargile ile de mücadele edileceğini belirterek, “Nargile sigaradan daha az zararlı diyenler safa yatmasın, nargile sigaradan daha zararlı” dedi. Erdoğan, Patriot füzeleri için de, “Şartlar yerine gelirse alırız dedik. Bu gündemlerinde” yorumunda bulundu.

TÜRKİYE’NİN BM ADAYI VOLKAN BOZKIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu Başkanlık görevine eski bakanlardan Volkan Bozkır’ı aday göstereceklerini de duyurdu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.