Erdoğan: ABD'de henüz istediğimiz tavır yok

Erdoğan: ABD'de henüz istediğimiz tavır yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini söyledi. Erdoğan, Ankara'da Rusya ve İran'ın katılımıyla yapılacak 3'lü zirveye ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında konuştu. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Dört şehit ailesiyle birebir görüştüm. Ne olursa olsun mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki biz TC devleti ordusu, polisi, güvenlik güçleriyle bu işten galip gelecektir” dedi.

‘TRUMP İLE GÖRÜŞECEĞİZ’

ABD ile gerçekleştirilen ortak devriyeye ve güvenli bölgeye ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na gidiyoruz. Orada Sayın Trump ile bir görüşmemiz olacak” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İSTEDİĞİMİZ TAVIR YOK: Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok.

KENDİLERİNİ MEŞRULAŞTIRMALARINA MÜSAADE ETMEYİZ: Şu anda sivil toplum kuruluşları da Diyarbakır’a gelmeye başladı. Analara şunu söylüyorum, bir defa biz devlet olarak yanınızdayız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bu süreci takip ediyoruz. Burada PKK siyasi uzantısı HDP, buna yapacakları bir şey varsa yaparlar. Adeta Meclis’e taşıma suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine müsaade etmeyiz. Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Bu iş adeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil belki binlerce aile orada olacak.

ÜÇLÜ ZİRVE MESAJI: Ankara’da yapacağımız bu zirveyle beraber ağırlıklı olarak İdlib’deki gelişmeleri ele alacağız. İdlib’deki gelişmelerde de gözetleme noktaları dahil olmak üzere bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceğiz.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.