Erdoğan 5 Mart'ta Moskova'ya gidiyor

Erdoğan 5 Mart'ta Moskova'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşme tarihi belli oldu. Erdoğan, Putin'le İdlib konusunu görüşmek için 5 Mart Perşembe günü Moskova'ya gidecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşme tarihi belli oldu. İkili, 5 Mart Perşembe günü Rusya’nın başkenti Moskova’da yüzyüze görüşecek.

5 MART TARİHİ YALANLANMIŞTI

Erdoğan geçen günlerde yaptığı konuşmada İdlib konusunda Almanya ve Fransa’nın katılmasının gündeme getirildiği dörtlü zirve için mutabakat sağlanmadığını söylemiş ve “Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart’ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüzyüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız” demişti. Ardından Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İdlib konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşme planı olmadığı açıklanmıştı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Putin’in 5 Mart’ta başka iş planları var” demişti.

ERDOĞAN’DAN TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib’de TSK’ye gerçekleştirilen saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, AB Konseyi Başkanı Michel ve Almanya Başbakanı Merkel’le telefon görüşmeleri yapmıştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.