Erdoğan 40 başkan adayını açıkladı

Erdoğan 40 başkan adayını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 büyükşehir ve 26 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 40 adayını açıkladı. Konuşmasının başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

YÜKÜMÜZ AĞIR: Konuşmamın başında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Cumhur İttifakı’na verdiği kıymet ve bağlılığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti, olarak ülkemizin beka dayanağı olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı’na bağlılığını ilan ediyoruz. 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ: Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda anamuhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil’den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir kez daha Sayın Bahçeli ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri destek için teşekkür ediyorum.  Önümüzdeki ay tüm adaylarımızı ilan ettikten sonra vizyonumuzu anlatacağız. Burada sadece bir çerçeve çizeceğiz. Mahalli idarelerde milletimizin karşısına ilk çıktığımız 2004’te yerel kalkınma başlıyor demiştik. 1755 belediye başkanlığı ile büyük bir kalkınma başlatmıştık. Boğulma haline gelen birçok şehrimiz AK Parti ile yeni bir hale kavuşmuştu. 2007’de marka şehirler sloganıyla seçimlere girdik. Belediyelerin tam yarısına denk gelen 1455 belediye ile milletimizden destek aldık.

BAŞKAN HALKA TEPEDEN BAKMAZ: Belediye başkanı halkına tepeden bakamaz. Samimiyet ehlidir, önce millet, önce memleket demelidir. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma hastalığına kapılan kimsenin AK Parti çatısı altında yeri yoktur. 31 Mart’ta milletimizin gönlündeki yerimizi daha da yükseğe çıkaracağız. 1994 öncesi İstanbul’dan bahsedeceğim size… Musluklardan suyu akmayan, binasının önünden çöpü toplanmayan, kaldırımı zaten olmayan, mahallesine çamurdan girilmeyen, ulaşımı yetersiz, iletişimi kopuk… Çocuklarını güvenli bir şekilde salamayan insanı vizyonunuzla heyecanlandıramazsınız. İnsanın varoluşundan gereksinim duyduğu barınma, giyinme, yeme, güvenlik ihtiyaçlarını sağlamanız gerekiyor. AK Parti tıpkı hükümet yönetiminde olduğu gibi, belediyecilikte de ülkenin gelişmesini hedeflemiştir. Bugün şehirlerimizi hayat kalitemizi nasıl yükselteceğimizi tartışıyoruz.

3 BAKAN ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti’nin açıkladığı 40 belediye başkan adayı arasında 3 eski bakan yer aldı. Bayındırlık Eski Bakanı Mustafa Demir Samsun’a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Faruk Özlü Düzce’ye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Hilmi Güler Ordu’ya aday gösterildi.

5 BÜYÜKŞEHİR, 6 İLDE MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM

Antalya, Bursa, Denizli, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanları yeniden aday gösterildi. Mevcut il belediye başkanlıklarında devam kararı verilen 6 kent ise Amasya, Artvin, Gümüşhane, Kastamonu, Kırıkkale ve Kilis oldu.

40 ADAYDAN 1’İ KADIN

40 belediye başkan adayı içinde tek kadın aday Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

Açıklanan adaylar
Erdoğan konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Açıklanan adaylar şöyle:

Adıyaman: Süleyman Kılınç
Amasya: Cafer Özdemir
Antalya: Menderes Türel
Ardahan: Yunus Baydar
Artvin: Mehmet Kocatepe
Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz
Batman: Murat Güneştekin
Bayburt: Fatih Yumak
Bitlis: Nesrullah Tanğlay
Bolu: Fatih Metin
Burdur: Deniz Kurt
Bursa: Alinur Aktaş
Denizli: Osman Zolan
Diyarbakır: Cumali Atila
Düzce: Faruk Özlü
Elazığ: Şahin Şerefoğulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Gaziantep: Fatma Şahin
Giresun: Aytekin Şenlikoğlu
Gümüşhane: Ercan Çimen
Hakkari: Cüneyt Epcim
Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör
Karabük: Burhanettin Uysal
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kayseri: Memduh Büyükkılıç
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Kırklareli: Burak Süzülmüş
Kilis: Mehmet Abdi Bulut
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Malatya: Selahattin Gürkan
Nevşehir: Rasim Arı
Niğde: Emrah Özdemir
Ordu: Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Mustafa Demir
Sinop: Ali Çöpçü
Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül
Şırnak: Mehmet Yarka
Tekirdağ: Mestan Özcan
Yalova: Yusuf Ziya Öztabak 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.