Erdoğan: 24 Haziran'da demokratik tokadı vuracağız

Erdoğan: 24 Haziran'da demokratik tokadı vuracağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak... Bu seçimler Türkiye'nin kırılma noktasıdır.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. ’24 Haziran seçimlerinin Türkiye için kırılma noktası olduğunu’ söyleyen Erdoğan, “Biz her an hazırız ama muhalefet hala adayını belirleyemedi. Birbirlerine girdiler. Ne yaptıkları, ne yapacakları belli değil” dedi. Erdoğan, “24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak” diye konuştu.

“Kadınlarımızı siyasette daha etkili, daha katılımcı, daha yüksek oranlarda temsil edilir şekilde Parlamento’da görmek istiyoruz” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Önümüzde yeni bir dönem var 24 Haziran. Bu seçimler Türkiye’nin kırılma noktasıdır. Bu sistemle ilgili tüm altyapımız hazır. Biz hazırız, ama muhalefet adayını hala belirleyemedi, birbirlerine girdiler. Öyle de olsa, böyle de olsa seçim takvimini ortaya koyduk.”

‘ŞU PARTİ KÜRTLERİN PARTİSİ FALAN YOK’

“Manifestomuz hazır, inşallah İstanbul İl Kongremizde açıklayacağız” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sonra seçim beyannamemizi açıklayacağız. Kadın kollarımız çalmadık kapı bırakmayacak. AK kadınlar her evin kapısını çalar, oraya broşürünü bırakır. Belki de bir kahve bırakır. Bu ülkede 81 milyon bizim kardeşimizdir. Şu parti Kürtlerin partisi falan yok. Herkesin temsilcisi bu ülkede AK Parti’dir evelallah.

“Çok bölmeye çalıştılar. Çukurlar, hendekler açtılar. Onlarla kol kola gezenler oldu. Adalet yürüyüşü dedikleri yürüşte onlarla kol kola oldular. 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak.”

İSTANBUL’DA 1.5 MİLYON OY HEDEFİ

Erdoğan, İstanbul’daki oy hedefini de açıkladı: “İstanbul 24 Haziran’ın belirleyicisi olacak. İstanbul ne derse Türkiye onu der. Bilindiği gibi 2017 halk oylamasında İstanbul’da yaklaşık 4.5 milyon oy ile yüzde 48.6 düzeyinde bir ‘evet’ oranına ulaşmıştık. O zaman üzüntülüydüm. Çünkü biz yüzde 48.6 ile sandıklardan çıkmamalıydık. AK Parti için İstanbul’un çıtası çok daha yüksektir. İyi bir çalışmayla oyumuzun üzerine 1.5 milyon rahat koyabileceğimize ben inanıyorum.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.