Erdoğan: 2023 Haziran'ındaki seçimlere kadar gece gündüz sahada olmalıyız

Erdoğan: 2023 Haziran'ındaki seçimlere kadar gece gündüz sahada olmalıyız

AK Partili kadınlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “2023 Haziran'ındaki seçimlere kadar gece gündüz sahada olmamız, hanımlardan başlayarak tüm vatandaşlarımızın desteğini almamız gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirilen istişare ve eğitim kampının açılış programında, video konferans aracılığıyla konuşma yaptı.

Toplantının, AK Parti teşkilatına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, geçen 20 yılda, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı bünyesinde her kademede görev alanlara edenlere teşekkür etti.

'HER BAŞARIDA EN BÜYÜK PAY KADINLARIMIZA AİT'

Son kongrelerde yeni görev üstlenenleri de tebrik ededen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“AK Parti, kurulduğu günden beri her işini istişareyle yapan, istikametini milletimizle birlikte belirleyen, davasına ve ülkesine hizmet yolunda Hakk'ın rızası dışında gaye gütmeden mücadele yürüten bir partidir. Bu kutlu mücadelenin sancaktarlığını da hep kadınlarımız yapmıştır. 'Türkiye'de girmedik ev, dokunmadık gönül bırakmama' hedefiyle çıktığımız yolda elde ettiğimiz her başarıda en büyük pay kadınlarımıza aittir. Ülkemizde eğitimden iş hayatına, her alan gibi siyasette de kadınlarımızın hak ettiği konuma ulaşmasını AK Parti sağlamıştır.”

'KADINLARIN SİYASETTE GÜÇLÜ KONUMA GELMESİNE KARŞI DİRENCİ KIRDIK'

“Kurulduğumuz günden itibaren Kadın Kollarımızı, parti teşkilatımızın üç ana omurgasından biri haline getirdik. Elbette bu kolay bir mücadele olmadı” diyen Erdoğan, “Kadınların siyasette bu derece güçlü bir konuma gelmesine karşı sergilenen direnci, AK Parti Genel Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak sizlerle birlikte verdiğimiz mücadeleyle kırdık. Hanımların teşkilat yönetiminden milletvekilliğine, belediye başkanlığından meclis üyeliklerine kadar siyasetin her kademesinde bugün geldiği yeri, elbette önemli görüyoruz. Ama gidecek daha çok yolumuzun olduğunu da biliyoruz” ifadelerini kullandı

'DAHA ÇOK EVE GİRMEMİZ GEREKİYOR'

“AK Parti'nin açtığı yol sayesinde Türk siyasetinin tamamında kadınların temsilinin arttığına şahit olmaktan memnuniyet duyduklarını” söyleyen Erdoğan, “Tabii bu aynı zamanda sizlerin sorumluluğunu da artırıyor. Sahada tek olmadığımızın bilinci içinde daha çok çalışmamız, daha çok eve girmemiz, daha çok gönüle dokunmamız gereken bir dönem bizi bekliyor. Bilhassa 2023 Haziran'ındaki seçimlere kadar gece gündüz sahada olmamız, hanımlardan başlayarak tüm vatandaşlarımızın desteğini almamız gerekiyor. Bu konuda sizlere güveniyorum” diye konuştu.

'DİĞER PARTİLERİN KADINA BAKIŞI HÂLÂ ÇARPIK'

Tek bir anın dahi boş geçirilmemesi gereken bir döneme girildiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kadın elinin değdiği her iş gibi, siyasetin de bereketlendiğine, renklendiğine, merhamet ve adalet temelinde geliştiğine inanıyorum. Ne kadar bizi taklit ederlerse etsinler, diğer partilerin kadına bakışının hâlâ çarpık, riyakar, kibirli olduğunu yaşanan pek çok örnekten sizler de görüyorsunuz. Biliyorsunuz tacizin, tecavüzün, aşağılamanın, istismarın kol gezdiği parti teşkilatlarını, belediyelerini, meclis gruplarını düzeltmek için en küçük bir adım atmayan partilerin derdi, kadın da değildir, insan da değildir. Bunların tek derdi kendi kişisel hırslarını, çıkarlarını, bireysel siyasi ajandalarını korumaktır, artırmaktır. Şayet kadını bizim gördüğümüz gibi eşref-i mahlukat, insanoğlunun yarısı, en şerefli konum olan anne, eş, evlat, hayatın her alanında birlikte yürünecek yoldaş olarak görselerdi önce bu çirkinliklere engel olurlardı. Milletimize bunların gerçek yüzünü gösterdiğimizde AK Parti'nin farkı, kendiliğinden ortaya çıkacaktır.”

'HAKİKATLERLE DOLDURMADIĞIMIZ HER BOŞLUK, KARŞIMIZDAKİLERİN YALANLARININ İSTİLASINA UĞRAYACAK'

“Türkiye'yi 19 yılda, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5-10 katı esere, hizmete, yatırıma kavuşturan bir parti olarak; kadınlara, hayatın her alanında sağladıkları kazanımları millete iyi anlatmak gerektiğini” savunan Erdoğan, “Unutmayınız, bizim hakikatlerle doldurmadığımız her boşluk, karşımızdakilerin yalanlarının, iftiralarının, algı yönetimlerinin istilasına uğrayacaktır. Ülkemize de kadınlarımıza da partimize de bu kötülüğün yapılmasına seyirci kalamayız. İşte bunun için sizlerin katkısına, gayretine, desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.

“Ellerini ovuşturarak ülkemizin tökezlemesini, milletimizin birbirine düşmesini, demokratik ve ekonomik atılımlarımızın heba olmasını bekleyenlerin heveslerini beraberce kursaklarında bırakacağız” diyen Erdoğan şunları söyledi:

“Önümüzde son iki asırdır hep başkalarının hikayelerini dinlemek yerine büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek, kendi hikayemizi tarihe altın harflerle kazıyacağımız bir dönem vardır. Takvimleri geriye sararak ülkemizi tek parti devrinin karanlığına, 1970'lerin ideolojik kavgalarının veya 1990'ların istikrarsızlığının içine sürüklemeye çalışanlara geçit vermeyeceğiz. Vesayetin üstesinden nasıl geldiysek, terör örgütlerinin saldırılarını nasıl püskürttüysek, darbe girişimlerini nasıl akamete uğrattıysak, ülkemizi siyasi ve ekonomik olarak kuşatma girişimlerini nasıl boşa çıkardıysak, Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle bu mücadeleyi de başarıyla neticelendireceğiz.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.