Erdoğan: 2023 Haziran'daki seçime göre hazırlanın

Erdoğan: 2023 Haziran'daki seçime göre hazırlanın

Partisinin belediye başkanlarıyla Ankara'da buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar güçlü destekleyebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde konuşan Erdoğan, "Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi yönetimde tutunamadığını bize gösterdi" dedi.

Erdoğan, 26 Ocak 2021'de partisinin Meclis grup toplantısındaki ifadelerinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davadan kazandığı 80 bin lira manevi tazminatı hatırlattı. 

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

CHP'YE GEÇEN BELEDİYELERDE AĞIR MALİYETLER VAR: AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime gelmiş bir partidir. Başarımızı artırarak sürdürmemiz şarttır. Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak, belediyelerimizi de o kadar güçlü destekleyebiliriz. 2023 Haziran'daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum. CHP'ye geçen belediyelerin şehirlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini hep birlikte görüyoruz.

MEZARIM DA ONA GÖRE BÜYÜK OLACAK: Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi taktirde sorun katlanarak büyür. Biz neyiz ya? Kuluz kul. En sonunda gideceğimiz yer toprak. Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Ben 1.85 boyundayım, dolayısıyla mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün. Biz her zaman ne diyoruz, bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Onun için sizlerden ricam, teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması için vereceğiniz emek için teşekkür ediyorum.

MUHALEFET TARAFI DA AYNI TARAFA YÜKLENİYOR: Belediyelerin ülke yönetimine giden yoldaki önemini sadece biz görmüyoruz. Muhalefet tarafı da aynı şeyi tespit ettiği için aynı tarafa yükleniyor. Onlar eser üzerinden değil, sadece kamuoyunu algı ile yönetmek şeklinde yapıyorlar. Bu arada bir 80 bin TL daha kazandım. Adamın her lafı yalan, her lafı iftira. Her belediyenin başına bir ajans dikmişler. Ve o ajanslara yaptıkları ödemelerin hadi hesabı yok. Yapılmamış işlerin, verilmemiş hizmetlerin propagandasından başka bir şeyle uğraşmıyorlar. Kağıttan gemiyi bir süre suyun üzerinde yüzdürebilirsiniz. Ama bir süre sonra batacaktır. İstanbul'da, Ankara'da bunu yaptılar. Her yerde bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları döküldü. Artık insan içine çıkacak yüzleri kalmayacaktır. Balık baştan kokar, genel başkanlarına bakarak belediye başkanlarının akıbetini ortaya koymak mümkündür.  

ELEKTRİK BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL: CHP Genel Başkanı için şu örnek bile yeterlidir. Şanlıurfa'da çiftçiye bedava elektrik vereceğim demiş. Şanlıurfalı bunun sözüne itimat etmediği için belediyeyi vermemiş. Ama Hatay, Adana sende. Hadi elini tutan mı var, elektriği bedava yapsana. Ama burada bir sorun var. Elektrik belediyenin işi değil ki...  

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.