Erdoğan, 14 belediye başkan adayını açıklayacak

Erdoğan, 14 belediye başkan adayını açıklayacak

Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşacak.

Daha önce AK Parti'nin 40 belediye başkan adayını açıklayan Erdoğan'ın bugün 14 aday daha açıklanması bekleniyor.

Bugün Erdoğan'ın açıklayacağı 14 ilin ardından geriye 7 il kalıyor. Bunlardan biri İstanbul olurken kulislerde AK Parti'nin geriye kalan bu 6 ilde MHP'ye jest olarak aday çıkarmayacağı konuşuluyor.

AK Parti'nin MHP ile yerelde de sürdürdüğü Cumhur İttifakı'na jest olarak aday çıkarmayacağı söylenen altı ilin, Muğla, Adana, Manisa, Mersin, Aydın ve Osmaniye olduğu belirtiliyor.

Öte yandan edinilen kulis bilgilerine göre Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın beklenen İstanbul adaylığı bugün değil, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinin ardından 22 Aralık'ta açıklanacak.

Geçen salı günü G20 zirvesi dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Yıldırım'ın adaylığına ilişkin olarak, "Meclis çalışmaları nedeniyle İstanbul adayı konusunda biraz sabırlı olacağız" demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.