Erciş'in ilk kadın zabıtaları göreve başladı

Erciş'in ilk kadın zabıtaları göreve başladı

Erciş Belediyesi tarihinde ilk kez kadın zabıta alımı yaparak, ilçedeki denetim çalışmalarına kadınları dahil etti. Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı beş kadın zabıta ve bir kadın gıda mühendisi görevlerine başladı.

YÜKSEKOVA HABER

VAN - Erciş Belediyesi kadın eksenli belediyeciliğe devam ediyor. Kadınların belediyenin tüm çalışma alanlarında yer alabilmeleri ve toplum içerisinde daha aktif rol oynayabilmeleri  için çalışmalar sürdüren belediye, personel alımında da kadın kotası uyguluyor. Uygulanan kota ile belediye tarihinde ilk kez kadın zabıta alımı yapıldı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı çalışacak beş kadın zabıta ve bir kadın Gıda Mühendisi bir aylık eğitimin ardından ilçedeki çalışmalarına başladı. İş yerlerini denetleyen kadın zabıtalar, kaldırım işgali konusunda da vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştı.

i-1-20151118115228.jpg

''Kadın olarak her şeyi yapabileceğimizi göstermek istiyoruz''

Göreve yeni başlayan zabıtalardan Yaprak Yılmaz, göreve başladıklarında erkekler tarafından yadırgandıklarını belirterek, ''İşimizi icra ederken ciddiye alınmıyorduk. Erkekler bizleri yadırgıyordu. Ama bu yaklaşım çoğunlukla değişti. Yine maalesef denetimlerdeki yaptırımlarda  erkek zabıtalar daha baskın oluyor. Ama biz de kadın olarak her şeyi yapabileceğimizi göstermek istiyoruz.'' dedi.

Bir diğer kadın zabıta Dilek Tuncer ise, iki yıl önce bu şehrin belediyesini yönetmek üzere bir kadın belediye eş başkanı geldiğinde halkın çoğunun bunu yadırgandığını söyleyerek kadın belediye eş başkanı Diba Keskin'in ilçedeki icraatlarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.