Ercan Kesal oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulundu

Ercan Kesal oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulundu

Ercan Kesal oyuncu olmak isteyenlere 'İyi oyuncu olmak için bence iyi bir okuyucu olmak gerekir.' dedi.

25. Adana Film Festivali kapsamında “Rejiden Oyuna, Oyundan Rejiye” adlı söyleşi düzenlendi.

75. Yıl Sanat Galerisi’ndeki söyleşiye, son dönemde Çukur dizisindeki “İdris Koçovalı” karakteriyle dikkat çeken Ercan Kesal ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu katıldı. Sinemaseverler, söyleşiye yoğun ilgi gösterdi. 

Oyunculuk hayatına geç başladığını ve asıl mesleğinin doktorluk olduğunu söyleyen Kesal, “Son 10 yıldır sadece sinemayla uğraşıyorum. Ama beni sinemada 47 yaşında kameranın önüne geçiren şey, edebiyat kimliğim ve yazdıklarımdır. Bu da beni diğerlerinden ayıran yanım oldu. Buradan şöyle bir yere varmak istiyorum. Vaktinden evvel meşhur olmak isteyenler, fark edilmek isteyenler var. Onlara şunu söylüyorum. Bu işin reçetesi yok. Hayat mücadeleyle dolu” dedi.

Oyuncu olmak isteyenlere önerilerde bulunan Kesal, “47 yaşına kadar oyunculuk yapmamış bir insana, ‘hangi kursa gitsek iyi oyuncu oluruz’ diye sorulmaz. İyi oyuncu olmak için bence iyi bir okuyucu olmak gerekir. Okuduğu senaryoyu anlayıp özümsemesi gerekir. Yani edebiyat, sinema için vazgeçilmez bir alandır. Ayrıca şunu da söyleyeyim, oyunculuk demek, taklit yapmak değildir. Canlandıracağın karakteri yutmak ve o olmaktır.” ifadelerini kullandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.