Erbil'den Ankara'ya bombardıman tepkisi

Erbil'den Ankara'ya bombardıman tepkisi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlar ile sivillerin ölümüne yol açması protesto edildi.

Türkiye tarafından, Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarına yönelik düzenlenen bombardımana Erbil tepki gösterdi.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen bombardımanda sivillerin de öldüğünü ifade eden Kürdistan Bölgesel Yönetimi, sınır bölgelerinde gerçekleştirilen bombardımanlar nedeniyle yaşanan sivil kayıplarına ilişkin kaygıların Türkiye hükümetine aktarıldığını ve Kürdistan Bölgesi sınırların da komşulara yönelik saldırılar için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, Kandil’de yaşanan bombardımanlar sonucu 4 sivilin hayatını kaybetmesi ve 5 kişinin de yaralanması olayına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi hükümeti, geçtiğimiz günlerde sınıra yakın bölgelerde yapılan bombardımana ilişkin kaygılarını Türkiye’ye iletmiş, bu durumun tekrarlanmaması gerektiğini bildirmiştir.” denildi.

(Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.