Erbil'de Çavuşoğlu-Barzani zirvesi

Erbil'de Çavuşoğlu-Barzani zirvesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ziyaretinin ikinci gününde Erbil'de Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yıl sonuna doğru Irak'ı ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’taki temasları kapsamında geldiği Erbil’de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Irak’ın başkenti Bağdat ve Basra’daki temaslarının ardından Erbil’e geçen Çavuşoğlu, IKBY Başbakanlık konutunda Barzani ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Erbil’deki Türkmen siyasilerle ve Irak Türkmen Cephesi yetkilileriyle de görüştü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Bağdat’ta Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, mevkidaşı Muhammed Ali el-Hekim, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ve Türkmen milletvekilleriyle bir araya gelmişti. Çavuşoğlu, daha sonra Basra’da Vali Esad el-İdani ile görüşmüştü.

ERDOĞAN DA IRAK’A GİDECEK

Bakan Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim ile görüşmesinin ardından, “Bu yılın sonuna doğru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 4’üncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantımızı da gerçekleştirmek üzere Irak’ı ziyaret edecek. Bu ziyaretlerin ön hazırlıklarını bugün kardeşim Hekim ile yapmış bulunmaktayız” demişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.