Erbil-Bağdat hattında koronavirüs krizi

Erbil-Bağdat hattında koronavirüs krizi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, İran'dan dönenleri karantinaya almadığı gerekçesiyle Bağdat'taki merkezi yönetime tepki gösterdi: Halkımıza karşı dürüst olmalıyız.

En az altı korona virüsü vakasının görüldüğü komşu Irak’ta, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) Bağdat’taki merkezi hükümete karantina eleştirisi geldi. IKBY İçişleri Bakanı Rebar Ahmed, Bağdat’ı İran’dan dönen Iraklılara hızla karantina almamakla eleştirdi.

Erbil’de basın toplantısı düzenleyen Ahmed, “Bu hastalık bize çok yaklaştı. Ve halkımıza karşı dürüst olmalıyız. Irak’a dönenlerin büyük kısmı herhangi bir test yapılmadan evlerine yollanıyor. Karantinaya alınmıyorlar” dedi. IKBY İçişleri Bakanı, “Bağdat’ın sınır geçişlerini düzgün yönetmemesi bizim için de sorun teşkil ediyor” diye konuştu.

KÜRDİSTAN’A İRAN’DAN GELEN HERKES KARANTİNAYA ALINACAK

Ahmed, Bağdat yönetiminin aksine, Kürdistan bölgesinin İran’la sınırı üzerinden dönen kişileri karantinaya alacaklarını açıkladı. Erbil yönetiminin İran dışında virüsten etkilenen ülkelerden gelenleri de karantinaya alacağı belirtilirken, Ahmed bu uygulamayı yerine getirmeyen yetkililerin cezalandırılacağını da açıkladı.

Irak’ta ilk vaka pazartesi günü Necef’te görülmüş, ardından Kerkük’te aynı aileden dört kişinin virüsü kaptığı teşhis edilmişti. Son olarak bugün, Bağdat’ta bir kişide virüs görüldüğü açıklandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.