ENKS: Afrin'de halka işkence yapılıyor

ENKS: Afrin'de halka işkence yapılıyor

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin geçmişte PYD’ye karşı desteklediği Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nden (ENKS) Afrin çağrısı: Türkiye ve BM, silahlı grupların Afrin’de halka uyguladıkları tutuklama ve öldürmeleri sonlandırmalı.

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin geçmişte PYD’ye karşı desteklediği Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Afrin konusunda Türkiye ve Birleşmiş Milletler’e bir çağrı yaptı.

Silahlı grupların Afrin’de halka işkence yaptığını belirten ENKS, yazılı açıklamasında “Türkiye ve Birleşmiş Milletler, silahlı grupların Afrin’de halka uyguladıkları tutuklama ve öldürmeleri sonlandırmalı”ifadelerini kullandı.

Silahlı grupların Afrin’i yağmaladığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Afrin yağmalandı ve altyapısı yıkıldı. Tarihi yerleri yıkılıyor. Afrin halkı tutuklanıyor ve işkenceden geçiriliyor. Yapılanlar uluslararası toplumun gözü önünde yapılıyor” denildi.

Afrin’den son olarak, Yerel Meclis Başkan Yardımcısı Ahmed Şeyho’nun işkence sonrası serbest bırakıldıktan sonra hayatını kaybettiği haberi gelmişti. Şeyho’nun ölümünü kınayan ENKS, Türkiye’den yönetimin Afrin halkına devredilmesi ve silahlı grupların bölgeden çıkarılması talebinde de bulundu. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum