ENKS: Afrin yönetimi için anlaşma sağlandı

ENKS: Afrin yönetimi için anlaşma sağlandı

Türkiye ve Erbil destekli Suriye Kürt Ulusal Konseyi: Afrin halkının kendi kentini yönetmesi için anlaşma sağlandı.

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin PYD’ye karşı desteklediği Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nden (ENKS) Afrin açıklaması geldi. ENKS üyesi Fuad Aliko, Afrin halkının ‘bölgesini yönetmesi için anlaşma sağlandığını’ söyledi.

Rûdaw’a konuşan Aliko, Gaziantep’te mart ortasında toplanan ‘Afrin’in Kurtuluş Kongresi’ni değerlendirdi. Aliko, “Afrin halkının kendi kentini yönetmesi için anlaşma sağlandı” ifadelerini kullanıp, halkın dönmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Aliko,  “Bombalar temizlenmeli ve bölgede huzur sağlanmalı. Hırsızlıklar bitirilmeli ve hırsızlık çeteleri ortadan kaldırılmalı. Bu konu üzerinde özellikle durduk” dedi.

YPG ile Suriye yönetiminin halkın dönüşüne izin vermediğini de savunan Aliko, “Halkın dönmesi için kapıların açılması gerekiyor. Şüphesiz Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kapıları açmış ancak YPG ve rejim izin vermiyor. Nebul Zehra bölgesinde 100 binden fazla insanımız yaşıyor. Maalesef aldığımız haberlere göre, rejim güçleri insanların evlerine dönmesine para karşılığı izin veriyor. Durum çok kötü gençleri alıp rejimin askerliğini yapmak için götürüyorlar. Ekmek, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası kuruluşların Efrin’e girmesi gerekiyor. Bunlara yol açılması lazım” diyen Aliko, “Şu anda askeri koşullardan dolayı müsaade edilmiyor ancak bir an önce bunun gerçekleşmesi gerekiyor” diye konuştu. (Rudaw)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.