Enginyurt: Açıklama için neden dolar 9.80’e çıkana kadar beklediniz?

Enginyurt: Açıklama için neden dolar 9.80’e çıkana kadar beklediniz?

Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili iddia hakkında geç açıklama yapıldığını söyleyen DP'li Enginyurt, "Neden dolar 9.80’e çıkana kadar beklediniz, Cumhurbaşkanı’nın etrafındakiler parayla oynuyor" dedi.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

'BAKAN 'ZARAR EDEN ÇİFTÇİ YOK' DİYOR, DOĞRU ÇÜNKÜ ÇİFTÇİ KALMADI'

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti maalesef kötü yönetilmenin ötesinde milletle dalga geçmeye başlayan bir yönetim anlayışına döndü” diyen Enginyurt, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın memuru olan bakanlar; artık iş üretemedikçe, çözüm üretemedikçe, milletle kafa bulmaya başladılar. Tarım Bakanı açıklama yapıyor, ‘Ülkemizde zarar eden çiftçi yok’ diyor. Doğru diyor. Türkiye’de zarar eden çiftçi yok, çünkü çiftçiler battı, artık çiftçi kalmadı. Artan gübre fiyatları, ilaç fiyatları, akaryakıt fiyatları; limon, narenciye üreticisi başta olmak üzere yer fıstığı üreticilerini, çeltik, buğday üreticilerini hakikaten zarar değil, batırdı. 2,5 liradan çiftçiden buğday alan Tarım Bakanlığı, Türk çiftçisine destek vermek yerine yabancı ülkelerin çiftçisini destekliyor. Dönüyor bu tarım Bakanı diyor ki, ‘Çiftçimiz zarar etmedi, bizim iktidarımızda çiftçimiz mutlu.’ Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz, çiftçimiz perişandır.”

Cemal Enginyurt, doğal gaza yapılan zamların ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in “Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz” açıklamasına da tepki gösterdi.

Enginyurt, “İktidar dalga geçmeye devam ediyor. Yetmiyor diğer bir bakan çıkıyor ortaya, Enerji Bakanı Fatih Dönmez. ‘Evlerde ısınmanın ayarını düşürün, tasarruf edin’ diyor. Sadece Külliye’ye harcanan elektrik, doğal gaz parasına baktığımızda milyonlarca insanın ısınma ihtiyacını karşılayacak miktarda harcama yapanların vatandaşa önerisine bakar mısınız?” dedi.

'ESKİ TÜRKİYE'DEN BETER HALE GETİRDİNİZ'

İktidarın “eski Türkiye” söylemlerini hatırlatan Enginyurt, “Eski Türkiye diyorlardı ya, eski Türkiye’den beter hale getirdiler. Anlayış artık, vatandaşın üzerine baskı oluşturma anlayışı. Biri çıkar ‘Porsiyonu azaltın’ der, biri çıkar ‘Isınmada tasarruf yapın’ der. Ama bu tasarrufu yapın diyenler 3-5 maaş almaya devam eder. Tasarrufu milletten bekleyenler makam araçlarıyla bu ülkede milyarlarca lira harcama yaparlar; Amerika’ya, İtalya’ya giderken Sayın Cumhurbaşkanı’nın makam araçlarını götürmek için 300-500 bin dolar para harcarlar ama tasarrufu vatandaştan beklerler. Demokrat Parti olarak bu anlayışı şiddetle kınıyor, reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

'NEDEN DOLAR 9.80'E ÇIKANA KADAR BEKLEDİNİZ?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili iddialar hakkında geç açıklama yapıldığını belirten Enginyurt, “Dün Sayın Cumhurbaşkanı’nın sağlığıyla ilgili sosyal medyada bir haber çıkıyor; dolar 9.50’den 9.80’e çıkıyor, akşam vaktine kadar hiç kimseden bir ses yok. Akşam, ‘Sayın Cumhurbaşkanı’nın sağlığı yerinde’ diye açıklama yapılıyor. Allah sağlık, sıhhat versin. Ama neden dolar 9.80’e çıkana kadar beklediniz de akşam bu açıklamayı yaptınız?” dedi.

“Artık şunu inanarak söylüyorum, birileri bu ülkede parayla ticaret yapıyor” diyen Enginyurt, “Ki o birileri Sayın Cumhurbaşkanı’nın etrafındakiler; parayla oyun oynuyor, milletin sırtından geçiniyor, milleti her geçen gün fakirliğe mahkum ediyor” şeklinde konuştu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.