Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı

Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

31 Mart Yerel Seçimlerine az bir zaman kala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay “Cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit” iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesi olarak Altay’ın Karadeniz TV’de yaptığı açıklamalar gösterildi.

Altay, dün Karadeniz TV’de yayımlanan “Siyaset Gündemi” isimli programda “31 Mart’ta bütün yaşananlar yani siyasi tablo ortada ama bunun üzerine aklıyla alay edildiğini düşünen vatandaşlarımız Erdoğan’dan ve Bahçeli’den, bay dumur ve bay kamburdan hücrede bunun hesabını soracaktır…” ifadelerini kullanmıştı. Engin Altay açıklamasında yer alan ‘hücre’ kelimesini ‘oy kabini’ anlamında kullanılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altay hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret, Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit suçları”dan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

‘Hücre olarak ifade edilen yer oy kullanma kabinidir’ diyen Altay, “Bu açıklamalardan, Erdoğan ve Bahçeli’ye yönelik “cezaevi” tehdidi çıkarılması, ancak yandaş basının ve trollerin haber zekasıyla açıklanabilecek bir durumdur. Bu tablo; Cumhur İttifakı’nın kaybetme korkusunun, yandaş basının olmayan aklını da başından aldığını göstermektedir. Anayasa’nın “suçluluğu mahkeme kararı ile saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz” hükmüne rağmen, istihbarat kurumlarının fişlemeleriyle insanları terörist ilen etmeye kalkan, hukuksuz-ahlaksız fişleme belgelerini basına servis eden, vatandaşların devletin koruması altında olması gereken kişisel verilerini, birkaç oy fazla alabilmek için yandaş basın aracılığıyla ortaya saçanlar hakkında hiçbir adım atmayan yargının, yandaş basın ve trollerin operasyonu üzerine harekete geçmesi, adalet sisteminin geldiği nokta açısından da ibretliktir. Bu kadarına da pes…” açıklaması yaptı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.