Engelli aktivistler CHP önünde açlık grevinde başladı

Engelli aktivistler CHP önünde açlık grevinde başladı

Ankara’ya gelen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşme talepleri kabul edilmeyen engelli aktivistler Celal Karadoğan ile Ramazan Uçar CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladılar.

Adana Genç Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin kurucularından Celal Karadoğan ile Ramazan Uçar, Adana’da belediye kaynaklı sorun yaşadıklarını belirterek CHP Genel Merkezi önünde süresiz açlık grevine başladılar. Eylemlerinde ilk günü geride bırakan iki engelli aktivist CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talepleri kabul eden bir taahhütnameyi imzalamadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını söylediler.

‘DERNEĞE AİT SERVİS ARACININ MAZOTU VE ELEKTRİĞİ KESİLDİ’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı olduğu 2016 yılında Meclis kararıyla Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’ne bir alan tahsis edildiğini, bu alana kendi imkanlarıyla gençlik merkezi inşaatına başladıklarını belirten Celal Karadoğan, “2017 Mart ayında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu temelini attı. Kulübün bulduğu kaynakla yapılması planlanan gençlik merkezinin yüzde 70’lik kısmını tamamladık. O süreçte darbe girişiminin etkileriyle uluslararası kaynak arama çabamızdan vazgeçtik ve yurt içinde de kaynak bulamadık. Orası o şekilde kaldı” dedi.

31 Mart seçimlerinin ardından Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Akay’ın derneğe ait, engelli çocukların servis aracının mazot ücretini kestiğini belirten Karadoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bir ay kadar önce de Çukurova Belediyesi gerekli protokolleri yapmadığı için elektriğimiz de kesildi. Perşembe günü (19 Eylül) Ramazan arkadaşımla Ankara’daydık ve Cuma günü CHP Genel Merkezi’ne geldik. Bizi Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Deniz Demir ile görüştürdüler. Deniz Bey’e sorunu anlattık ve ‘bana mail atın mazot kesilir mi ben bu işi çözerim’ dedi. 21 Eylül oldu ve geri dönüş yapılmadı. Deniz bey telefonlarımızı açmadı. Ben maile özel kaleme verdim dedi. Biz de açlık grevine başladık.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ISLAK İMZALI TAAHHÜTNAMESİNİ TALEP EDİYORUZ’

Engelli çocukların hakları için Zeydan Karalar ve Kemal Kılıçdaroğlu ile talep ettikleri görüşmelerin gerçekleşmediğini taleplerinin yerine getirilene kadar açık grevine devam edeceklerini belirten Karadoğan, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ıslak imzalı taahhütnamesini talep ediyoruz. Engelli çocukların haklarını verecekler. Haklı taleplerimiz yerine gelene kadar da süresiz ve dönüşümsüz açlık grevimiz devam edeceğiz. Adana’daki belediyeler engelli çocuklara eziyet etmeyi bırakacak, elektriğini mazotunu geri verecek. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı kendi kaynaklarıyla yüzde 70’i biten gençlik merkezi kulübün tamamlanmasını istiyoruz. Bu zamana kadar engelliler bu ülkede dilenerek haklarını aradılar umuyorum ki bu haklı mücadelemiz memlekette haksızlığa uğrayan diğer engelli arkadaşlarımıza da örnek olur” dedi.

‘ADALETİ ÖĞRETMEYE GELDİK’

Açlık grevi eyleminin ilk gecesinin zor geçtiğini ifade eden Karaoğlan, “Adanalıyız ve korkunç bir soğuk vardı ama umut bizi ısıttı. Dün akşam burada bir CHP yöneticisiyle karşılaştık. Onun sorumluluğu yok biliyorum. ‘Çocuklar sizin bu mağduriyetinize çok üzülüyorum’ dedi. Biz burada mağdur değiliz. Biz onlara adaleti öğretmeye geldik. Adalet adalet diyorlar ya, biz öğreticiyiz. Haklarını almaya gelen öğretmenleriz” diye konuştu. (DUVAR)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.