'Engelleme demokratik toplum düzenine uymuyor'

'Engelleme demokratik toplum düzenine uymuyor'

Anayasa Mahkemesi Barış Yarkadaş'ın bir haberi duyurmak için yaptığı twitter paylaşımının engellenmesini ifade özgürlüğü ihlali olarak değerlendirdi.

Gazeteci ve CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın başvurusunu inceleyen Anayasa Mahkemesi (AYM) Twitter’da yaptığı paylaşıma yapılan engellemenin ihlal olduğuna karar verdi.

Resmi Gazete’de yer alan AYM kararına göre, Yarkadaş’ın Radikal gazetesinden sitesi için alıntıladığı bir haberi @gerçekgundemcom hesabından yaptığı paylaşım ile duyurmasının engellenmesi,  ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirildi. Yarkadaş Radikal gazetesinde yer alan ‘Paralel Operasyon Hakimi: Selam Dosyasında İmzam Var’ başlıklı haberi kendi sitesinde kullanmış ve ’22 Temmuz soruşturmasının hakiminden ilginç itiraf’ mesajıyla Twitter’da paylaşmıştı.

Anayasa Mahkemesi engelleme kararının demokratik toplum düzeninin gereklerine uygun olmadığına karar verdi.

Ayrıca, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için, kararın yeniden yargılama yapılmak üzere İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmesine hükmedildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.