En uzun direkt ticari uçuş rekoru kırıldı

En uzun direkt ticari uçuş rekoru kırıldı

Avustralya merkezli havayolu firması Qantas, dünyanın en uzun ticari uçuş rekorunu kırdı. New York'tan Sydney'e gerçekleştirilen direkt uçuş ile 19 saat 16 dakikada tamamlandı.

Avustralya merkezli havayolu firması Qantas, dünyanın en uzun kesintisiz uçuş rekorunu kırdı. ABD’nin New York kentinden kalkan Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, 19 saat 16 dakika sonra Avustralya’nın Sydney kentine iniş yaptı.

50 yolcu ile mürettebatın eşlik ettiği 16 bin 200 kilometrelik (10 bin 200 mil) uçuş, dünyanın en uzun ticari uçuşunun pilotlar, mürettebat ve yolcular üzerindeki etkilerini incelemeyi amaçlıyor. Uçuş sırasında, yolcuların uyku ve tüketim eğilimleri, mürettebatın melatonin seviyeleri ve beyin izleme cihazları takmış olan pilotların beyin dalgaları incelendi.

Şirketten yapılan açıklamada, araştırmanın böylesine uzun uçuşlarda mürettebat ve yolcuların sağlığının nasıl etkilendiğini tespit etmeyi belirtildi. Şirket, jet lag’in nasıl asgari düzeye indirileceğini ve mürettebat için en iyi dinlenme saatlerinin nasıl ayarlanabileceğini belirlemeyi hedeflediğini de aktardı.

Teknik açıdansa, böylesine uzun bir uçuşu gerçekleştirecek menzile sahip olmayan Boeing 787-9 Dreamliner uçağına kapasitesinin dörtte biri kadar yolcu alındı, valiz alınmadı, kargo yüklenmedi. Uçağın yakıt deposu da sonuna kadar yüklendi. Qantas, uçağın Sydney’ye indiği sırada 70 dakika daha uçacak yakıtının kalmış olduğunu da açıkladı.

Havacılık şirketleri verilerine göre, yolcular arasında uzun ve direkt uçuş arayışı artıyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, bu yıl 4.6 milyar kişinin uzun uçuş yaptığını, bu sayının 2017 yılına gelindiğinde 8.2 milyara yükselmesinin beklendiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.